Medias no. 5

Queen si Jessie J: pro sau contra?

21/08/2012 Comments (3) Blog

Ce nu imi place la Medias

Am laudat de atatea ori acest oras incat pare greu de crezut ca exista lucruri in Medias care sa nu imi placa. Si desi recomand oricui sa petreaca macar 3 zile in Cetatea Luminii, nu mi se pare dualist sa spun ca exista si lucruri ce ar putea fi imbunatatite aici. Si daca tot recomand oamenilor o vacanta la Medias, de ce sa nu stie care sunt lucrurile de care ar fi bine sa se fereasca. De lucrurile pe care nu trebuie sa le rateze s-a ocupat deja Vlad Dulea.

Drumurile.  Poate exista o explicatie – se schimba tevi, se baga metrou – dar eu nu o stiu. Cert este ca drumurile din Medias sunt pur si simplu calamitate, iar acest aspect nu s-a imbunatatit de un an de cand merg eu acolo. Indiferent ca vorbim de zona stadionului, de cartierul unde se afla hotelul BinderBubi sau chiar de zona centrala, drumurile sunt un paradis al gropilor. Asadar, mare grija daca circulati prin Medias, renumele de Cetatea Luminii nu se  refera la strazi.

Medias

Spitalul Medias. Cand am fost aici pentru Cupa Bloggerilor, am fost cu Tudor Rus la spitalul din localitate. Tudor avea o entorsa urata si ne gandeam sa il vada un medic, eventual sa ii faca o radiografie (nu eram nebuni sa ne imaginam ca ar exista chestii mai complexe, precum RMN etc.). Dincolo de cuvinte, recomandarea doamnei de la “urgente” a fost “treziti-va, bai, baieti, unde va credeti? la Cluj sau la Bucuresti?”.

In plus, discutiile ulterioare cu prietenii din Medias mi-au confirmat faptul ca spitalul din localitate nu este o sursa de incredere cand vine vorba de servicii de sanatate. Ceea ce mi se pare totusi aberant, pentru ca vorbim de un municipiu, nu de un sat cu 1000 de oameni. Asadar, atentie mare daca ajungeti in zona, se pare ca Targu-Muresul este reperul zonei pentru spital.

Personalul de la Honterus. Pensiunea Honterus e un loc ideal pentru tineri. Curata, fara a fi luxoasa, relativ ieftina (comparativ cu hotelurile din oras), foarte aproape de centrul orasului. Dar exista o mare problema aici, constatata in doua dati in care am ajuns aici. Iar aceasta problema este personalul. Nu sunt genul pasionat sa frece chelnerii, chiar deloc. Prefer sa las de la mine, decat sa stau sa ma cert cu ei.

Problema aici pleaca insa de la patron, care este lipsit de o minima consideratie fata de clienti. Mi se pare aberant sa imi spui ca nu servim micul dejun (acesta nu e inclus in pretul camerei) pentru ca a stat lumea in restaurant pana la 5 dimineata. De ce? Pentru ca nu e deloc problema mea. Daca e aglomerat in restaurant, stiu ca se mai intarzie comanda, dar de aici si pana la a-i face observatie clientului e cale lunga.

P.S. Dupa ce am terminat acest articol, am gasit inca o prezentare a celor mai interesante lucruri pe care trebuie sa le faceti la Medias.

3 Responses to Ce nu imi place la Medias

 1. Ivan Ioan says:

  Marius, cu riscul ca Festivalul de anul acesta sa nu aiba loc, trebuie sa-ti spun ca am facut tot ceea ce este posibil sa sprijin un om tânar pentru schimbarea cel putin a acestor neconformitati pe care tu le-ai identificat în Medias. Nu stiu ce-ti veni sa o spui astazi . :)) Oricum, întotdeauna am apreciat sinceritatea. Succese pe mai departe.

 2. Make says:

  @Nelu tocmai pentru ca imi e drag Mediasul (am fost in week-end pentru a 5-a oara intr-un singur an!) am considerat ca e normal sa spun oamenilor si unde e loc de imbunatatiri. Si apropos de postat azi, cred ca a fost ceva in aer, ca si Mircea Hodarnau a postat aseara o chestie misto exact dupa ce am terminat eu articolul 🙂
  Cat despre festival, imi doresc din toata inima sa se faca.

 3. Gabi says:

  peste tot sunt lucruri bune si lucruri mai putin bune.dra per ansamblu medias e f frumos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *