Apariție solitara la TV

Cânt (și) pentru ei

28/11/2013 Comments (6) Noutati

Ce putea fi altfel legat de album?

Inițial, am vrut să numesc articolul Păreri de rău după o lansare de album, dar am realizat că dacă pentru primul album am reușit să merg în 22 de orașe, ar fi nedrept, ar fi prea mult spus. Cândva am scris despre primele 15 orașe HOINARe, mulțumindu-le celor ce m-au ajutat în inițiativa mea de promovare a albumului meu de debut. Înainte de a spune ce nu a mers atât de bine pe cât mi-aș fi dorit, e momentul să fac același lucru cu oamenii din celelalte 7 orașe adăugate la listă.

Coperta AltfelLui Dan Vană pentru Calafat și prezența la Tabăra Folk, Primăriei Municipiului Arad pentru concertul din Parcul Pădurice din cadrul Zilelor Aradului, doamnei Maria Pușcaciu de la Centrul de Creație Brăila pentru prezența la Întâlnirea Epigramiștilor și de la festivalul de folk Chira Chiralina, lui Adi Puiuleț pentru că a facilitat lansarea de la Zlatna, echipei serviciului Turism din cadrul Consiliului Județean Alba pentru lansarea și recitalul din cadrul festivalului Ziua de Mâine. Ultimele în enumerare, dar deloc mai puțin importante, Primăriei Municipiului Slobozia pentru spectacolul Regatul de Folk și Monicăi Sibișteanu pentru spectacolul MP3 de la Onești.

Ce putea fi altfel?

Așa cum am spus și în articolul de ieri, marele meu regret e că nu am fost mai mult prezent pe TV. Ori în ziua de azi, dacă nu ești pe TV, nu exiști, pentru că românul de acolo se informează preponderent. Dacă aș prezenta și eu Dansez pentru tine, aș cânta nu la Excelsior, ci la Sala Palatului. Partea bună e că sala de la Excelsior e mult mai frumoasă (sic!). La radio am mai fost difuzat, dar aici au contribuit doar radiourile din SRR (RR Actualități, RR Cultural, BucureștiFM, RR Internațional) și cele locale. De radiourile comerciale nu te atingi, orice s-ar întâmpla. Poate la următorul. Nici presa (ce a mai rămas din ea) nu s-a înghesuit să scrie, au fost ocupați cu Guvernul probabil. Sau cu poclitarizarea folkului (inside joke…).

La un moment dat mi-am fixat obiectivul de 25 de orașe în care să reușesc să merg să cânt și să lansez albumul. Am reușit până acum 22, deja e stabilit recitalul nostru la Mizil, pe 7 decembrie (orașul nr. 23). Feri mă așteaptă oricând la Sighișoara, deci ar mai rămâne un singur oraș… Părerile mele de rău se leagă de eșecul spectacolului de la Slatina, aș fi cântat pentru prima oară acolo. Din păcate, nu a depins de mine. Regret nespus că nu ajung nici anul acesta la Sibiu, un oraș care îmi place teribil, dar…n-a fost să fie, deși credeți-mă că am încercat. La fel la Ploiești (Alex e ploieștean, dar…), Brașov, Călărași, Oradea, Buzău, Deva sau Bacău.

Am eșuat în ceea ce privește distribuția, albumul fiind disponibil doar la concertele mele sau prin cluburile prietenilor (la Gura Humorului în Pizzeria La Bomba, la Piatra Neamț în Pub Km 0). Îmi asum asta, iar după 15 decembrie voi încerca să rezolv cumva acest aspect, măcar pe partea de online.

Ce va fi anul viitor? Greu de spus. Probabil mai puține concerte, probabil lucrul la următorul album. Și speranța într-un showbiz altfel, mai normal.

6 Responses to Ce putea fi altfel legat de album?

 1. Vali Crintea says:

  In primul rand felicitari pentru ceea ce ai facut . Ce ai fi vrut sa faci in plus ai timp pentru ca viata e lunga iar ambitia ta si cercul de oameni minunati din jurul tau sunt avantaje clare. Te felicit pentru album, mie imi place si orice ti-ai p[lanui pentru viitor ma rog sa ti se realizeze intrucat meriti ! Succes !

 2. Make says:

  @Vali multumesc de urari, Vali, stii cum zice poetul “Bucurosi le-om duce toate”. Ca doar n-or fi ei mai rai ca noi :))

 3. Felicitări! Așteptăm să vedem articolul după 30 de orașe 🙂

 4. Make says:

  @Madalin anul asta nu mai apuc cifra, dar cine stie, poate la anu’ rezolv pana la 30 🙂

 5. Petre says:

  La cat mai multe orase Make … imi pare bine ca te-am vazut la Lugoj dar imi pare rau ca a picat Resita de pe lista … poate la anul.

 6. Make says:

  @Petre si mie imi pare rau ca nu apare si Resita pe lista, dar speranta moare ultima – am destule orase si pentru anul viitor 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *