cinematograful generații

Ura între generații

Câmpuri aurii

02/06/2015 Comments (0) Blog

Centenarul unui simbol

Centenarul este un moment important fie că vorbim de un brand sau de o persoană. Sticla de Coca Cola a ajuns iată la 100 de ani de la prima realizare, rezultat al unei provocări adresate tuturor companiilor producătoare de sticlă: o sticlă cu o formă care să poată fi recunoscută și pe întuneric, dar și spartă. În 1915, Europa era în plin război mondial; Einstein formula teoria relativității; Kafka publica romanul Metamorfoza, iar Mihail Sadoveanu Neamul Șoimăreștilor.

Coca Cola MarylinO existență de 100 de ani echivalează cu a fi de față la extrem de multe evenimente importante din existența omenirii. Când faci parte din primele 10 companii din lume după mai toate topurile, chiar și după 100 de ani, înseamnă că existența ta este legată de cele mai multe întâmplări din ultimul secol. De la Cupa Liceelor la Cupa Mondială la fotbal, de la Jocurile Olimpice la Coke Live Music Festival. Și, inevitabil de personalități. De la Marilyn Monroe și Elvis Presley până la Salvador Dali (în tabloul Poetry of America) și Andy Warhol (copertă de album pentru Velvet Underground), de la Roger Milla și Cristiano Ronaldo până la Kobe Bryant și Mean Joe Greene, toate aceste personalități au fost, la un moment dat, legate de brandul Coca Cola.

Apropo de Marilyn, a insistat să ne pozăm împreună…ce să fac, nu am putut să o refuz.

#totulpentrufotbal

Și dacă tot am menționat Cupa Liceelor Coca Cola, finalele competiției au avut loc în weekend în Parcul Tineretului. Din cele 500 de echipe ce au pornit la drum, cele mai bune 12 s-au întâlnit în capitală pentru a-și proba calitățile.

Cupa Coca ColaAm ajuns să văd finala fetelor și oricât de fotbalist mă dau eu, zău că m-aș fi gândit de două ori înainte să intru în teren împotriva lor. Futsalul are specificul său (spre deosebire de minifotbal), iar finalistele (LPS Cluj și CT Banyai Janos Odorheiul Secuiesc) au demonstrat că știu bine de tot cu mingea. Sau vi se pare că un stop ca cel din poza alăturată e ușor de realizat? Și mai e ceva. M-a impresionat serios atitudinea fetelor de la Odorhei care, deși conduse (12-1 la un moment dat pentru clujence), nu au renunțat la luptă nici un moment, numele echipei fiind mai important decât orice miză, decât orice premiu.

Mihaela Ciolacu, fata din imaine, a fost declarată MVP-ul competiției, iar din ce am văzut în finală, titlul este pe deplin meritat. Tehnică individuală, viziune a jocului, travaliu, control al balonului, șut cu ambele picioare. Din câte înțeleg, este componentă a naționalei U’19 a României, așa că mai mult ca sigur vom mai auzi de ea.

centenarul

Competiția băieților a fost câștigată de Liceul Tehnologic Doamna Chiajna, ambele echipe câștigătoare urmând să efectueze câte un cantonament de 4 zile la Madrid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *