RIUF 2012: Editia de toamna

Femeile si stiinta

08/12/2012 Comments (0) Educatie si Cercetare

Cercetare par-avion

Fiecare domeniu are, in mod firesc, tipicul sau cand vine vorba de cercetare si ce presupune realizarea unei lucrari de licenta, master sau doctorat. In geografie, in geologie, in probleme de mediu, munca de teren este foarte importanta si adesea ea necesita foarte multe resurse. Desi chimist, lucrand de aproape 14 ani intre geografi am invatat foarte multe aspecte ale cercetarii in domeniul geografiei si, evident, si mai multe in ceea ce priveste proiectele de cercetare interdisciplinara a mediului.

Cercetare cu avionul fara pilot

Avionul fara pilot executa misiuni programate si poate fi echipat cu diferite instrumente, in functie de natura cercetarii dorite: camera foto/video, senzori de poluare, de detectare a radiatiilor etc. Astfel, poate fi utilizat pentru studii privind utilizarea terenurilor, evaluarea suprafetelor de padure defrisate, recensamanatul populatiilor de pasari, identificarea surselor de poluare, evaluarea nivelului de radiatii dintr-un areal etc.

cercetare

Hirrus are o greutate totala de 7 kg, 30 kilometri raza de actiune, poate urca pâna la o altitudine de 3.000 metri si are autonomie maxima de zbor de 180 minute.

Principalele criterii de selectie a proiectelor sunt: ideea principala a proiectului, inovatia, fezabilitatea si calitatea cercetarii. Aplicantii trebuie sa fie inclusi intr-un program de studiu in Romania (licenta, masterat, doctorat, in universitati de stat sau private) si sa aiba varsta cuprinsa intre 20 si 35 de ani.

Concursul se desfasoara in perioada 1 noiembrie 2012 – 12 iulie 2013.  Etapa de inscriere insa dureaza pana pe 21 decembrie (pana atunci studentii, masteranzii si doctoranzii trebuie sa prezinte pe scurt proiectul de licenta sau disertatie). Se poate participa fie individual, fie in echipe de cel mult 5 membri.

Cele mai bune 7 proiecte vor beneficia de tehnologia UAV (Unmanned Aerial Vehicle). Mai multe informatii despre proiect gasiti pe website-ul proiectului sau pe pagina de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *