Hotel Institute Montreux

Hotel Institute Montreux

Vitamina B12 dieta vegană

Vitamina B12

07/12/2017 Comments (0) Educatie si Cercetare

Cesar Ritz Colleges și Culinary Arts Academy

Cesar Ritz, fondatorul faimoaselor hoteluri Ritz, este considerat un pionier al hotelurilor de lux. Astfel că o știi cumva la ce să te aștepți când mergi în vizită la o instituție ce îi poartă numele, Cesar Ritz Colleges. Iar în același campus, o academie de artă culinară, pentru cei dornici de o carieră în domeniul gătitului.

Nu voi insista prea mult cu programul de studii, deși unele sunt chiar interesante – politică internațională sau chimia alimentelor, ci voi încerca să evidențiez particularitățile Cesar Ritz Colleges. În primul rând, primul internship va fi efectuat în obligatoriu în Elveția, fie la unul din hotelurile de 5 stele din marile lanțuri din orașe precum Zurich sau Geneva, fie în hoteluri boutique din stațiuni de ski precum Zermatt sau St. Moritz.

Studenții pot alege să înceapă studiile fie în Le Bouveret (zona Montreux, vorbitoare de limbă franceză) sau în Lucerna (unde se vorbește germană), anii terminali urmând a fi efectuați în campusul din Brig. Pe parcursul celor 3 trimestre petrecute la Brig, studenții își dezvoltă, ca parte din planul de învățământ, propriul plan de afaceri (individual sau în echipă). Astfel că, la absolvire, ei pleacă cu un plan de afaceri gata să fie implementat.

Pe zona de food&beverages (una din componentele importante în industria hotelieră), studenții Cesar Ritz Colleges beneficiază de infrastructura Culinary Arts Academy atât în campusul Le Bouveret (pe care am avut ocazia să îl vizitez și eu), cât și în cel din Lucerna. Despre acestea, în ceea ce urmează.

Culinary Arts Academy – gătitul ca știință

Curriculumul pentru Culinary Arts Academy Switzerland respectă ideea de studii aplicate, dar și cele două internshipuri obligatorii. Ce cursuri urmează studenții?

  • Aptitudini culinare în pregătirea unui banchet sau bufet,
  • Managementul bucătăriei,
  • Nutriție,
  • Marketing în Industria Alimentară,
  • Vinuri, băuturi și mixology (scuze că nu traduc, dar nu cred că e cazul),
  • Bucătării europene,
  • Bucătăriile lumii.

Vizitând sălile de pregătire practică – niște bucătării cu standuri individuale de lucru – m-am gândit exact la un laborator de chimie, cu care  sunt mult mai obișnuit. În locul sticlăriei mele, ucenicii în ale gătitului au OCT (oale, crătiți și tigăi), seturi de cuțite speciale, iar becul de gaz e înlocuit de o plită la fiecare stand de lucru.

Există un parteneriat profesional cu Hotelul Ritz din Paris, prin care experți din Ritz vizitează periodic campusul academiei pentru a împărtăși din experiența lor.

Culinary Arts Academy SwitzerlandȘi ca să mă înjurați total și iremediabil, vă anunț că în campusul din Lucerna există o specializare numită Swiss pastry and chocolate arts. Vreți să știți ce se studiază în cele două trimestre? Praline&trufe, Deserturi calde, reci și înghețate, Biscuiți, tarte și torturi, Decorațiuni și obiecte de artă din zahăr și ciocolată și tot așa. Mă iertați, fac o pauză pentru a gusta din ciocolata fabricată în academie și primită pe parcursul zilei. Nu, nu e bună, pe cuvânt….

Campusul Le Bouveret găzduiește The Mosimann Collection: A culinary heritage. Pentru început, trebuie să povestim un pic cine este Chef Anton Mosimann, pe care am avut ocazia să îl întâlnesc pe parcursul vizitei la Montreux. Acesta a fost timp de 13 ani Maitre Chef de Cuisines la Hotel Dorchester, Londra (a obținut această titulatură la doar 28 de ani), perioadă în care stabilimentul obține două stele Michelin (primul restaurant din afara Franței ce primește această distincție) [sursă]. De asemenea, a fost desemnat să gătească pentru cei 300 de invitați de la nunta prințului William cu Kate Middleton.

Colecția include câteva mii de volume, în majoritate cărți de bucate donate de Chef Mosimann, peste 50 de medalii de aur obținute în cele mai prestigioase competiții culinare din lume, diplome onorifice, o colecție de fotografii alături de președinți de stat, monarhi și personalități din întreaga lume pentru care a gătit. Îmi imaginez că un astfel de loc este pentru viitorii chefi un adevărat loc de pelerinaj și de inspirație, precum sala de trofee de pe Santiago Bernabeu pentru un puști care se visează viitorul Cristiano Ronaldo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *