Gurdjieff

Ansamblul Gurdjieff la București

Calitate și pasiune

17/02/2015 Comments (0) Blog

China

China e o lume total necunoscută pentru mine și, recunosc, destul de controversată. Da, aș vrea să merg acolo, să descopăr istoria acestei țări, de la dinastii la marile râuri (Yangtze și Huang He), evident, Marele Zid Chinezesc și Orașul Interzis. De ce nu, zonele înalte din Tibet sau biodiversitatea variată a țării, China fiind una din țările care acoperă două regiuni biogeografice: Paleartică și Indo-Malayeză. Și unde poți vedea un urs panda mai bine ca în China. Nu în ultimul rând, aș merge în China pentru a încerca bucătăria chineză la ea acasă, pentru că foarte multă lume îmi spune că ce mâncăm noi în restaurantele chinezești din afara țării (mai ales Europa și America de Nord) e destul de adaptat pieței vestice.

La orice început de an, fiecare din noi își face planuri cu ce vrea să facă în noul an. De exemplu, pentru 2015 eu îmi doresc să scot cel de-al doilea album, care să fie mai bun decât primul și pentru aceasta mi-am asumat toate lucrurile care derivă din dorințe (eforturi financiare, muzicale, fizice și psihice). O să îmi spuneți “bine-bine, dar anul a început de o lună și jumătate, care e faza acum?”. Probabil știți, însă, că Anul Nou Chinezesc are o altă semnificație și nu cade în aceeași zi a anului raportat la calendarul european (detalii aici). Astfel, în 2014, Anul Nou Chinezesc a debutat pe 31 ianuarie, iar în acest an începe pe 19 februarie la ora 00:00. Diferența de fus orar între România și China e de 6 ore, astfel că ora 18:00 în România înseamnă ora 00:00 în China. Așadar mâine, 18 februarie, la ora 18:00 (ora României), puteți ciocni un Xingtao în cinstea sărbătorii.

Dacă lângă berea tradițională vreți să adăugați și o rață cu urechi de lemn și sos de soia sau niște pachețele de primăvară, WU XING s-a gândit să ofere câte un lampion la fiecare comandă care se face până la debutul Anului Nou Chinezesc. În plus, o poză cu lampionul vostru vă poate aduce unul din cele 20 de premii pe care organizatorii le pun la bătaie, constând în 20 de vochere a câte 1000 de lei fiecare. Și am să închei apoteotic, urându-vă…

新年快乐!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *