Ațel Dupuș bicicliștii TransylvaNET Parcul Tineretului

Ațel și Dupuș

Culori Masca

Amintiri de neuitat

13/08/2015 Comments (0) Turism

La Ciocănești, pentru Festivalul Păstrăvului

Când îmi place o zonă, păi fac eu cum fac și găsesc mereu motive să merg acolo, iar Bucovina este pe locurile fruntașe din acest punct de vedere. Astfel că, pentru a 4-a oară în acest an, la ora la care voi dormiți încă, eu mi-am luat deja tălpășița spre nordul țării, ba încă într-un loc încă neexplorat: Ciocănești. Bine-bine, veți spune, dar ce mare lucru se poate întâmpla într-o comună? Vorbind în general, se întâmplă simpatic de multe lucruri aici, dar vizita mea are ca scop un recital în cadrul unui spectacol de folk ce face parte dintr-un eveniment mai amplu, intitulat Festivalul Național al Păstrăvului, ce are loc de azi, 14 august, pănă duminică 16 august.

Programul festivalului se anunță unul foarte încărcat, el incluzând azi Turul Suhardului, lansarea plutei pe Bistriţa Aurie și o incursiune în mina turistică Oiţa, pentru ca de la ora 20 să înceapă concertul de muzică folk. Dacă ajungeți în comuna-muzeu, îi veți putea vedea cântând, pe lângă subsemnatul, pe Magda Puskas, Vasile Mardare, Ștefania Iacob, Vali Moldovan, Andrei Păunescu și mulți alții, iar prietenul Sorin Poclitaru va recita ceva, ca să fie treaba bună.

Sâmbătă dimineața demarează concursul naţional de pescuit (la ora 7), pentru ca după ora 14 să fiți invitați la parada lăzilor de zestre și la un spectacol folcloric susținut de mai multe ansambluri folclorice din țară și din Republica Moldova. Seara se încheie cu un concert Fără Zahăr și apoi cu Hora plutașilor. Duminică de la ora 13 are loc un program sportiv demonstrativ intitulat De la „hapuc ”la oină, iar de la 15 un nou program artistic de muzică populară și un concert Sonny Flame. Concluzia Festivalului Național al Păstrăvului de la Ciocănești va fi trasă seara, la un foc de tabără.

Și pentru că am făcut o afirmație mai sus, trebuie să vă spun că aproape lunar la Ciocănești se întâmplă câte ceva, de la Cupa Suhard la sporturi de iarnă la Festivalul Național al Ouălor Încondeiate (apropo, aici există și Muzeul Ouălor Încondeiate), până la Balul Gospodarilor și Festivalul Obiceiurilor și Tradițiilor Populare. Ca de obicei, România adevărată o găsiți dincolo de rutele principale ale turiștilor, așa că haideți să descoperim, pas cu pas, locuri acoperite de frumuseți încă nedistruse.

Ciocănești, here I come!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *