Scorpions – Masina Timpului Hard Rock

Voluntariatul: de la hobby la necesitate

12/10/2011 Comments (2) Blog

Cluj Arena – Grand Opening – o lansare cu fast

Iar va scriu de pe drum. Claudiu ma intreba cum ce vehicul reusesc sa parcurg distantele astea. Cu masina….culmea. V-am povestit de visul implinit, dupa mai bine de 20 de ani. Dar expeditia la Cluj a fost mai mult decat atat.

Cluj Arena e un stadion asa cum trebuie sa aiba orice oras serios. Pentru fotbal, pentru concerte sau alte evenimente. Pentru oamenii ei. Iar faptul ca la Cluj s-a reusit asta e un semn de…normalitate. Atat de rar pe la noi. M-am bucurat sa vad 40.000 de oameni pe stadion (circa 10% din populatia orasului, care are 300 de mii, dar au fost oameni si din alte orase) inseamna ca au inteles ca avea loc mai mult decat un concert. Era o sarbatoare a unui intreg oras, de ce nu o sarbatoare pentru Ardeal, care merita sa aibe un stadion la standard  european.

Dar, spre deosebire de Bucuresti, unde concerte de nivelul asta se fac de ceva ani, la Cluj inca nu exista automatismele presupuse de un astfel de eveniment. De la faptul ca desi exista lifturi pentru persoanele cu dizabilitati, nu e nimeni foarte sigur cum se utilizeaza, iar oameni ca Zolty chiar au nevoie de astfel de facilitati. Voluntarii si ei sunt un pic “luati prin surprindere” de unele intrebari (oare lucreaza la primarie? Ca primariile sunt mereu luate prin surprindere de ninsoare, inundatii etc.), parca pe frigul ala mergea mai repede cafeaua decat berea (ok, nu si pentru Groparu) si multe alte maruntisuri. Care e normal sa nu iasa, pentru ca a fost primul concert. Dar si ce concert!!! Scorpions forever rulz!

Si chiar si asa, spectacolul de lansare a insemnat mai mult decat Scorpions. L-am vazut prima oara pe Grigore Lese, intr-un proiect experimental cu Sensor. I-am revazut pe Semnal M si am fredonat alaturi de ei Vad, la fereastra ta tarziu, Bal la Apahida si mi-am reamintit o piesa pe care nu am mai cantat-o demult:

Deschideti, oameni, ferestrele din inimi,
Sa intre primavara pana la cei din voi
Purtati-i, mandri, portul, cum l-au purtat strabunii
Si l-au facut sa fie lumina pentru noi.

Nu sunt un mare fan Voltaj, dar, din motive personale, am o mare admiratie pentru Oliver Sterian. Si pot spune ca show-ul lor a fost unul foarte bun si bine apreciat de public, chiar daca un pic prea lung as zice eu. De fapt, intreaga “introducere la Scorpions” a fost mai bine primita decat ma asteptam, pentru ca de cele mai multe ori venim pentru “headline”.

Bravo, mai, ficiori, o fo’ fain la Cluj! Multam tare, inca o data, Dan!

2 Responses to Cluj Arena – Grand Opening – o lansare cu fast

  1. Jteph says:

    Când mai treci pe la Cluj,da un semn.

  2. make says:

    @Jteph – pai vin vineri :))) sambata jucam fotbal si am si concert in Barrel’s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *