Din Milano, cu dragoste

La multi ani, dragilor!

12/05/2013 Comments (3) Noutati

Concerte la Tecuci, Piatra Neamt si Suceava

Au fost deja 10 orase pe lista cu concerte de lansare ale albumului HOINAR prin Piata Matache. A venit momentul sa anunt si unde voi canta si lansa albumul in luna mai.

Ca in fiecare oras de provincie, folkul exista acolo unde traieste un folkist dornic sa faca ceva pentru comunitatea in care traieste sau, mai rar, un om care nu gandeste totul in termeni financiari. La Tecuci, vinovatul de serile cu muzica buna este Cristi Corcioveanu. Ne-am cunoscut la Calafat, in 2008, in serile cumplit de calduroase de pe malul Dunarii si am povestit despre ce mai inseamna muzica in randul tinerilor, Cristi fiind profesor de fizica. Apoi, in 2009, a fost alaturi de mine si de echipa ForeverFolk la prima editie a premiilor ForeverFolk, el fiind atunci nominalizat cu Crini (Meseria de copil) la piesa anului. Apoi am tot vazut cu cata ambitie continua sa stranga oameni la concerte la Casa de Cultura din Tecuci, ceea ce este numai de admirat. Iar pe 17 mai voi fi prezent si eu, alaturi de Cristi, Iulia si Titus, urmand sa cantam in Sala Ion Petrovici incepand cu ora 18:00. In prealabil, de la ora 17:00, in foaierul casei de cultura va avea loc o mica lansare a albumului HOINAR prin Piata Matache, cu poze si autografe.

concerteLa Piatra Neamt am mai fost, prima oara la Festivalul National de Teatru din 2011, unde am avut placerea sa il cunosc pe domnul Liviu Timus, directorul Teatrului Tineretului. Apoi, in luna martie a acestui an, am fost la Pub Km 0 alaturi de prietenul meu Liviu Nechita, care isi lansa albumul Dor de-acasa. Si, dupa ceva neconcordante de programe (stiti ca eu sunt mereu pe drumuri, deci nu ma certati prea tare), a venit momentul sa lansam HOINAR prin Piata Matache si sub Pietricica. Concertul va avea loc vineri, 24 mai, incepand cu ora 21:00, in Pub Km 0.

Suceava are o insemnatate speciala pentru mine, deoarece La Fieraria din Cetatea de Scaun a Moldovei am sustinut primul meu concert de unul singur intr-un club din afara Bucurestiului. Mai cantasem singur, dar alaturi de Tapinarii, de Gashkademia de Folk sau alaturi de Imperfect. Acum eram eu singur si trebuia sa cant cel putin 90 de minute unui public care nu ma cunostea. Pare sa fi fost de bun augur,  pentru ca au urmat, in timp, alte doua concerte acolo, dar si multe altele in alte orase.

Cum anul 2013 a inceput cu un album pentru mine, iata ca e momentul sa aduc HOINAR prin Piata Matache si la Suceava, astfel ca pe 25 mai, incepand cu ora 21:00, va astept la Talciocul Cultural. Primul meu material discografic contine 13 piese, iar Suceava este orasul cu numarul 13 unde el va fi lansat. Nu va temeti, 13 pare sa fie norocos pentru mine.

Am avut ceva emotii, am ajuns cu destul de putin timp inainte de concert, iar sunetul si-a facut si el un pic de cap (asa am aflat ca o chitara Takamine nu merge cu un cablu stereo). Pana la urma insa, a iesit un concert superb, cu piese de-ale mele si cu piese consacrate, asa au ajuns Lilly (piesa lui Ovidiu Mihailescu) si Sobita pe youtube si nu mai scap de ele pe la concerte. Deja la concertele urmatoare oamenii imi stiau piesele, cantau cu mine pe Colind pentru prieteni, imi aminteau “vezi ca n-ai cantat piesa aia”. Era clar, Suceava ma adoptase, au urmat si doua prezente la festivalul de folk La Suceava, In Cetate si la alte evenimente.

Asadar, 3 concerte, toate in Moldova, la care va astept cu chef de cantat (noi) si chef de ascultat (voi). La toate cele trei concertele veti gasi si discul daca vreti sa intrati in posesia lui, evident, cu tot cu autograf.

Marius Matache&Folk Band Imperfect – Colind pentru prieteni


3 Responses to Concerte la Tecuci, Piatra Neamt si Suceava

  1. […] stiti cine sunt deja, ati ajuns din greseala in acest articol si va recomand altul mai interesant (click aici) despre urmatoarele concerte pe care le voi sustine. Daca totusi stiti ce au facut cei doi domni in […]

  2. Anne says:

    Aveti mare dreptate cand spuneti ca folk-ul exista doar unde exista si un folkist dornic sa faca ceva.
    Va asteptam cu mare drag la Tecuci !

  3. […] Marius Matache, lansare album HOINAR prin Piața Matache – Pub Km 0 – Piatra Neamț detalii aici […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *