așteptare

Așteptare

aprilie

Aprilie și concertele sale

25/03/2015 Comments (0) Noutati

Concluzii de turneu național

Medias Istvan

Turneu național sună bine, știu, mi s-a mai spus, sună a multă distracție, multe concerte, de ce nu a mulți bani (artiștii plătesc facturile tot cu bani, să știți, așa că, periodic, se bucură când un concert e și plătit corespunzător). Hai să vedem însă mai îndeaproape ce a însemnat Primăvara HOINARă, dincolo de impresiile la cald (cum a fost articolul acesta).

Dincolo de ce pare, lucrurile stau un pic altfel. În termeni de distanțe, am parcurs (conform Google Maps) 3322 km. Efortul fizic e uriaș, stai în mașină cu orele, schimbi hotelul în fiecare zi, în condiții ideale mănânci pe la restaurante, dacă arde sau nu știi nimic de încredere te mulțumești cu un sandwich de la benzinărie (cele mai bune rămân cele de la OMV). Ajungi să folosești fiecare clipă liberă pentru odihnă, să te destinzi, să îți odihnești corzile vocale. Dacă nu ai noroc, te alegi cu o laringită acută infecțioasă și trebuie să faci și o vizită la un medic ORL-ist (dacă aveți nevoie de un doctor bun în Suceava, apelați-l pe dr. Sorin Axinte). Îl rogi să facă o minune să mai poți cânta încă vreo 3 zile, deși până și tu știi că minunile sunt în sarcina altei instituții. Te oprești la farmacie, pleci de acolo cu o geantă de voiaj de  medicamente și te apuci temeinic de pastile, ceaiuri, aerosoli.

Și așa realizezi care sunt concertele care merită și care nu, locurile unde merită să te întorci și cele pe care trebuie să le uiți. Descoperi că nu ești Robocop sau Superman. Realizezi care sunt oamenii care îți respectă munca și care știu să facă business. Ți se confirmă că prietenii adevărați sunt oamenii care se bucură pentru reușitele tale, stau lângă tine până la capăt și mai ales sunt foarte rari. Descoperi oameni și locuri care pur și simplu ți le lipesc de suflet. Dai ocazia oamenilor care nu te cunoșteau să descopere că nu ești un idiot arogant cum le-au spus lor niște prieteni. Treci în câteva ore de la stări de genul “mă las de cântat” la “abia aștept să cânt până mă lasă vocea”.

Au fost circa 100 de articole apărute pe bloguri și în ziare online sau print, plus câteva apariții radio și TV (mulțumiri Radio România Actualități – Prietenii de la Zece, Radio Transilvania – Musicomania, ExclusivTV Onești, GTV Craiova).

Mulțumiri speciale (în ordine alfabetică): Adela, Akis, Bianca, Claudia, Cristi, Daniel, Feri, Mircea, Monica, Oana, Puiu, Raluca, Sorin, Vlad, plus Domeniile Sâmburești și Kooperativa 2.0.

Credit foto: Istvan Bertalan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *