final

Final muzical de 2019

Pittiș 2019 ninge iubito

Ninge, iubito!

09/12/2019 Comments (0) Noutati

Concluzii FolkN3T

S-a încheiat și ultima activitate a proiectului FolkN3T și, evident, a venit momentul în care tragem niște concluzii despre cele 3 luni intense petrecute în școli și licee din Sectorul 3.

Prima întrebare care se pune: este FolkN3T un proiect de succes? Dacă ne raportăm la indicatori, cu siguranță da: am ajuns la peste 1100 de oameni din Sectorul 3 (planul era 850), am desfășurat activități în 12 instituții educaționale (planul era de 10), am avut 9 copii în programul de mentorat (planul era 5). Dincolo de cifre, însă, avem chestii mult mai palpabile: doi puști – Matei Vasilescu și Andrei Ionescu – au fost într-un studio profesional de înregistrări și au lucrat cu unul din oamenii care știu ce înseamnă producția muzicală (Victor Panfilov). Aceiași doi puști au fost și la radio, în emisiunea Folk Bun de la RockFM și gândiți-vă că Matei e doar clasa a IX-a, iar lor li s-a adăugat Ștefania, care a mers cu noi la Radio Seven.

Concluzii
Ștefania și Darius

După spectacolul de aseară (n.a. Gala Folkului Tânăr), ne-am dori ca școala, profesorii, părinții, publicul să le acorde mai multă încredere și să îi susțină în demersurile lor artistice. Prestația lor din gala finală ne-a demonstrat că, dacă sunt susținuți, pot performa la niveluri de care ei nici nu credeau că sunt în stare. Vă spun cu mâna pe inimă că toate cele 7 momente artistice au ieșit mai bine decât la repetiții și probele de sunet. Nu știu dacă cei care au fost pe scenă vor ajunge artiști – asta depinde de foarte multe aspecte, dincolo de puterea noastră de a influența lucrurile. Dar, după emoțiile trăite (întrebați-o pe Ruxandra de emoțiile de după cele două piese pe scenă), știu cu certitudine că ei vor respecta infinit mai mult actul artistic.

Va urma? Ne-am dori tare. Încercăm să găsim o cale să ne vedem cu tinerii artiști mai des de o dată pe an. Nu e simplu, că așa e sistemul, dar noi vom încerca. Pentru alte concluzii, mai cuprinzătoare, vorbiți cu cei care ne-au dat lecția de folk.

Proiectul FolkN3T – educație informală și mentorat cultural pentru tinerii sectorului 3 este finanțat din fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 3, Contract de finantare nr.  614715 din 03 septembrie 2019.

Parteneri: ISMB, Radio Seven, ForeverFolk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *