Despre ce e vorba in #AcousticBloggers

Maine plecam la curatenie

10/05/2012 Comments (2) Noutati

Concluzii la turneul de mai (I)

Ca Bucovina imi e lipita de suflet ca timbrul de scrisoare am mai spus-o (aproape obsesiv) si demonstrat-o prin nenumaratele drumuri facute in zona din 2008 incoace. Suficient de multe sa le pierd socoteala. Suceava, Falticeni, Siret, Vatra Dornei, Gura Humorului, concerte in cluburi, festivaluri, aniversarea lui Sorin, Noptile Humorului.

Mai ramasesera doua orase importante unde nu am apucat sa cant – Campulung Moldovenesc si Radauti. Dar cu ocazia turneului de primavara 2012 am “rezolvat” una din “lacune”. Apropos de turneu, nu cred ca e intamplator ca atunci cand anunt turneu, tot pe aici se leaga, desi mi-as dori sa fie odata si Craiova, Lugoj, Resita si Timisoara. Sau Cluj, Sibiu, Medias, Baia Mare. Sau, de ce nu Constanta, Tulcea, Braila, Galati. Dar sa nu divagam.

Cel mai important lucru in Bucovina e ca ai foarte multe oportunitati de petrecere a timpului liber, indiferent daca e iarna sau vara. Gasesti si paintball, si ATV-uri, si partie de schi, si terenuri de sport, si piscina (Humor), si SPA (Campulung Moldovenesc). Apropos,  Aquarius, locul unde am cantat, e un loc unde merita sa “pierdeti” o zi daca veniti in vacanta aici, totul e de 5 stele, iar oamenii profesionisti (sonorizare exceptionala, scena mare, inalta), extrem de primitori, ca mai toti bucovinenii. Despre drumetii prin paduri si pe creste, manastiri si bucatarie nu mai are rost sa mai povestesc, ca sunt deja lucruri arhicunoscute.

Am fost pana la Cabana Rarau (cu o masina serioasa, ajungeti repede, e drum asfaltat pana aproape de cabana), am vazut Pietrele Doamnei (foto sus – n-am urcat pana acolo, eram oarecum pe fuga si in plus ploua). Dar in Pojorata (comuna de pe drumul spre Rarau) mi-au placut foarte mult casele, noi sau mai vechi, facute cu mult bun gust, nu neaparat mari, dar majoritatea bine ingrijite, semn ca sunt oameni gospodari in zona. Am admirat “dantelaria” in piatra ce decoreaza zidurile (foto dreapta).

Despre Gura Humorului iar nu mai am ce sa povestesc. Ma duc acolo ca acasa (sa nu vada Sorin asta, ca ma pune sa platesc chirie! sau mi-o scade din onorariul de 1000 de euro – inside joke), stiind ca la concert vin prieteni care asculta, pentru care pasiunea pentru muzica folk e fara limite.

Incredibil a fost cum la 21:15 eram doar eu, Radu, Adriana si Ghita in pizzerie, iar la 21:35 sala era aproape plina si ne-am apucat de treaba. Am cantat de am terminat playlist-ul, ba chiar am cantat si in plus, inclusiv Seara in munti pe versuri de Teofil Lianu sau In Bucovina, pe versuri de Vasile Panzariu, un imn pe care nu il mai cantasem de vreo 2 ani in momentul in care l-am scos de la naftalina (adica pe 26 martie, la concertul din Garage).

Mai multe poze din turneul de 4 zile gasiti pe facebook.

2 Responses to Concluzii la turneul de mai (I)

  1. […] turneul din Bucovina, am dat 2 twitturi aparent nelalocul lor (aici si aici). A venit momentul sa elucidam misterul. De […]

  2. […] povestit despre turneu in sens invers, adica am inceput cu concertele de vineri si sambata, desi turneul a inceput de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *