Maine plecam la curatenie

Cei 10 magnifici: Echipa Bloggerilor pentru Cupa Agentiilor

14/05/2012 Comments (0) Noutati

Concluzii la turneul de mai (II)

Am povestit despre turneu in sens invers, adica am inceput cu concertele de vineri si sambata, desi turneul a inceput de miercuri.

Mersul la mare – concertul din 2 mai – a fost tipul de cantare funny in care te duci undeva cand toata lumea a cam plecat. Vacanta oamenilor se terminase pe 1 mai, dar era 2 mai sarbatoarea satului cu acelasi nume. Plus ca se inaugura canalizarea, ceea ce, coroborat cu ce am vazut prin tara, m-a facut sa scriu asta. Dar cu ocazia asta am descoperit ca exista locuri chiar elegante in Vama (Club D’Or), am servit o cina extrem de agreabila, dar cam tarzie cu Mirifikul Mircea Vintila La Canapele si am constatat ca suntem capabili sa ne adaptam repertoriul si prestatia la orice tip de public si dupa orice artist (inaintea recitalurilor folk si rock a evoluat Maria Dragomiroiu). Si in plus, ne-am distrat teribil.

La Iasi pot doar sa ma declar indragostit de duo-ul Alexandra Andrei – Cosmin Vaman, care suna din ce in ce mai bine impreuna si pe care abia astept sa ii ascult din nou. In rest, Iasiul pare doar un oras cu imagine culturala mult supralicitata si sper sa nu se supere pe mine iesenii pentru asta. Ca nu e vorba doar de mine, eu nici nu contez, dar majoritatea colegilor de breasla, artisti mai bine cotati ca mine, imi spun povesti care imi demonseaza acest lucru. Si chiar imi pare rau, pentru farmecul aparte al acestui oras, pentru “Copoul cu miros de tei” cum spune Cosmin intr-o piesa. Dar pentru ca imi place sa cant in sufragerie cu prietenii si pentru ca nu incetez niciodata sa sper, vorba imnului DreamTeam, voi reveni la Iasi.

De la Iasi spre Bucovina, ne-am oprit un pic la Ruginoasa. Unde am avut un nou exemplu de patrimoniu romanesc deosebit si insuficient exploatat. Am putut sa vedem doar palatul pe afara, pentru ca muzeul este in “reorganizare”. Curtea palatului parea usor neingrijita, iarba tunsa doar pe alocuri, o alee maturata, dar cu frunzele lasate in mijlocul ei. Ma gandeam ce tabara de pictura s-ar putea organiza acolo sau poate un atelier de creatie literara. Cum nu am obtinut nici un fel de informatii de la fata locului (daca era vreun magazin de carti/suveniruri in muzeu, evident, nu am avut acces la el), va recomand informatiile de pe Wikipedia.

Poze din turneu gasiti pe pagina mea de facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *