Rugby: Calificari Cupa Mondiala 2011 si IRB Nations Cup...

Doneaza 2% pentru o cauza – tu decizi care...

05/05/2010 Comments (1) Blog

Copii, voi sa nu faceti ca mine!

N-am ce face si imi gasesc rapid preocupari, iar cea mai recenta este concertul pe care il voi sustine alaturi de Gashkademia de folk la Casa de Cultura a Studentilor din  Bucuresti (Preoteasa, Calea Plevnei nr. 61). N-o sa va povestesc despre ce magnific va fi spectacolul – asta se stie (aveti detalii aici), mai ales ca vom fi toti cei 6 gashkademicieni fondatori pe scena, inclusiv dl. inginer Daniel Iancu, proaspat pe la noi prin tara venind de la el din Brazilia.

Interesant este ce inseamna sa organizezi un spectacol in Romania – ma refer aici la organizare legala, nu altfel de artificii.

1) Un spectacol are nevoie de o locatie – am vorbit la Preoteasa, oamenii de treaba, nu vor bani ca curvele, ne intelegem pe 15% din bilete. Bun asa, zic eu.

2) Biletele se realizeaza doar de cateva tipografii, nici macar Tipografia Real, unul din cei mai mari producatori de tipizate nerealizandu-le. Dealer principal de bilete: Imprimeria Nationala. Unde dureaza 15 zile, sau, daca platesti in plus, mai putin – pentru 3 zile e dublu, pentru 7 zile – 50% in plus. Dar atentie, aveti nevoie si acolo de: copie dupa CUI, copie dupa certificat daca platiti TVA, copie dupa buletin, copie dupa statutul firmei (Sa reiasa ca aveti organizare spectacole in el), stampila firmei si banii inainte, normal.

3) Biletele trebuiesc inregistrate apoi la Taxe si Impozite Locale. Unde in general e coada. Si aici copie dupa CUI, copie dupa certificat daca platiti TVA, copie dupa buletin, cererea catre ei (e formular, il luati tot de la ei, trebuie in 2 exemplare), factura de la Imprimeria Nationala, seturile de bilete.

4) De aici incolo inca nu stiu continuarea, dar va pot spune ce taxe trebuiesc platite dupa (ce e bold, e sigur, ce nu e bold, e aproximativ):

  • 1% merge la Crucea Rosie;
  • 5% este taxa de timbru muzical;
  • intre 2 si 5% impozitul pe bilete;
  • in caz ca platiti artistii, acolo cred ca trebuiesc cei 16% – cota unica.

Atentie, articolul este in general valabil pentru SRL-uri si pentru concerte cu profit. Daca sunteti ONG si/sau organizati evenimente caritabile, este posibil ca o parte din impozite sa nu se aplice.

Deci, pentru mine e clar si evident ca e sport extrem sa organizezi evenimente in Romania si sa ai si un minim profit fara sponsorizari. Asa ca, mai bine puneti mana pe carte si lasati cantatul.

One Response to Copii, voi sa nu faceti ca mine!

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Marius Matache. Marius Matache said: Copii, voi sa nu faceti ca mine! – http://bit.ly/caPJz9 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *