Concert in beneficiul UNICEF la Hard Rock Cafe

Valea Viilor

Povesti din Valea Viilor

13/12/2012 Comments (4) Blog

Cred intr-o lume mai buna

Viteza lumii din jurul nostru a crescut exponential in ultimii ani, in special datorita progresului tehnologic. Totul e mobile, totul e web-based, trimitem mailuri, sms-uri, comentam in social media, platim online. Toata lumea vorbeste si isi doreste eficienta, monetizare, profitabilitate. Iar la sfarsitul anului, lumea parca innebuneste. Agitatie, campanii, cumparaturi, cauze nobile, planuri pe ultima suta, gatit excesiv. Si totusi, in nebunia generala, vor exista intotdeauna OAMENI care ma fac sa cred ca lumea din jur poate insemna si altceva decat cifre, calcule, programari sau obiective. Ei vin din medii diferite, au niveluri de notorietate diferite, dar sunt cu totul si cu totul speciali.

lume mai bunaUnul din acesti OAMENI speciali este Ghiorghi Filip (dreapta – sursa foto). Energia de care acest om da dovada, pozitivismul de care e capabil si pe care il transmite si celor din jur, pur si simplu ma copleseste. De 10 ani, dovedeste tuturor ca dizabilitatea este, de multe ori, doar o prejudecata. Si abia astept anul viitor sa punem din nou la punct un meci de baschet in scaun rulant, chiar cu riscul sa ne-o furam din nou.

A lucra intr-un trust de televiziune  si mai ales sa fii una din persoanele emblematice ale unui post iti asigura o notorietate infinit mai mare decat un blog sau o emisiune radio. Sunt oameni care se incadreaza in descriere pe care i-am cunoscut si care se implica permanent in activitati de ajutorare a celor care au nevoie. Andi lupta pe baricade pentru Salvati Copiii; pe Melania Medeleanu am cunoscut-o la una din activitatile Motivation; Cabral lupta prin Asociatia Zambet si Suflet, ba cu ozonaci pentru copii institutionalizati, ba sponsori pentru tratamentul unei fetite, ba aranjamente pentru alti copii mai putin norocosi la o sala de jocuri. Faptul ca ei isi asuma un rol social imi da motive sa cred ca Romania are o sansa.

De Cristi Pustai v-am tot povestit pe aici. Si el e unul din acei care strica simetria lucrurilor din mediul in care lucreaza. Are aproape 6 ani de antrenorat neintrerupt la conducerea unui club din prima divizie, in conditiile in care media celor 18 echipe este una sub 6 luni. Are cea mai soft masina din parcarea de la stadionul din Medias, iar in loc de Adi de la Valcea, la el in masina gasesti muzica folk din belsug. Si, pe bune, cati fotbalisti recitand din Adrian Paunescu ati vazut? Cand ajungi sa il cunosti, pana si in hulitul fotbal romanesc mai exista speranta pentru o lume mai buna.

Si acum va intreb: ce ati fi dispusi sa faceti pentru a ajuta o cauza buna? Ati scrie un eseu, ati face o donatie, ati plati bilet la un concert caritabil? Si daca ar trebui sa colindati pentru asta? N-ar fi atat de neobisnuit, nu? Dar daca ar trebui sa colindati un…automat de bauturi? Bun, hai sa detaliem, ca o sa spuneti ca am innebunit.  Coca-Cola a realizat primul aparat care te primeste cu colindul. Aparatul cuantifica intensitatea cu care canta fiecare grup de colindatori si il transforma in donatie catre o cauza buna. Cu cat se vor strange mai multi colindatori, cu atat donatia va fi mare! Stiu, pentru unii simtul ridicolului va fi mult prea accentuat si nu vor avea curaj sa o faca. Dar imi aduc aminte un flashmob cu chitaristi realizat in vara lui 2011. Dan Teodorescu, nimeni altul decat Dan de la Taxi, nu a ezitat sa se aseze in genunchi in fata unei doamne in Piata Romana pentru a-i multumi pentru donatia importanta facuta pentru niste copii mai putin norocosi. Iar daca lui (o persoana publica totusi) nu i s-a parut ridicol sa stea in genunchi in public, n-ar trebui sa ne fie nici noua sa…colindam. Pana la urma, o facem pentru o lume mai buna. Si daca nu aveti curajul sa mergeti sa colindati, macar incurajati-i pe cei care o fac, apreciati-le curajul si efortul.

Automatul de colinde se opreste astazi, 13 decembrie, la Constanta, Maritimo Shopping Center. In zilele urmatoare il puteti gasi la Iasi – Palas Mall (15 decembrie), Brasov – Unirea Shopping City (17 decembrie), Ploiesti – Ploiesti Shopping City (18 decembrie), Craiova – Electroputere Mall (20 decembrie), Timisoara – Iulius Mall (22 decembrie) si Oradea – Lotus Mall (23 decembrie).

4 Responses to Cred intr-o lume mai buna

  1. Sorin says:

    Felicitari si Sarbatori Fericite !

  2. florentin says:

    felicitari si sa ai un an bun 2013!

  3. Make says:

    @Florentin – Multumesc 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *