Cluj papioane

Papioane pentru voi

Puștii

Puștii și muzica mea

07/03/2018 Comments (1) Noutati

Cronică de concerte

După o lună februarie așa activă, cu 4 concerte foarte simpatice, am zis că merită să scriu o cronică a faptelor și oamenilor, să vă povestesc un pic cum a fost pe drumurile patriei, cu #PovestileAlchimiei și la Lăsat de Sec (în buget) de folk.

Am mai spus, la Mediaș revin întotdeauna cu plăcere pentru că știu că acolo găsesc oameni dornici să mă asculte. Nu știu ce m-aș face fără Feri și Anamaria, care de fiecare dată sunt niște gazde perfecte, pentru că oricât ai încerca să te agiti tu de la București, e foarte important să ai pe cineva acolo, “în teren”, care să te ajute. Pupăm familia Teglaș din toată inima, cu mulțumirile de rigoare, plus toți oamenii dragi care s-au prezentat la concert. Unde a fost o atmosferă specială, cu oameni veniți să asculte. Familiile Dulea și China au făcut și ele câte un pitstop, în drum spre Cluj, la Mediaș pentru concert, că tot nu reușesc să ajungă în București. Așa sunt prietenii mei, aroganți, vin unde vor ei, nu unde vreau eu!  

Simpatic la Sibiu a fost faptul că au fost foarte mulți oameni din afara orașului, de exemplu București sau Alba Iulia (multumesc, Brândușa, mulțumesc, Șerban!). Mulțumesc gazdelor de la Nordic Folk Pub (Iulian, Dorin), mulțumesc Ancuța Floroiu pentru reprezentanții de seamă trimiși chiar și de la distanță. La cât de mult îmi place zona, sigur voi reveni să cânt aici, am eu ambiția să construiesc ceva aici.

Dorohoiul a fost surpriza turneului #PovestileAlchimiei până acum. Dincolo de reușita concertului, care a fost unul cu adevărat special (sold out, două bisuri, cu cate 5-6 piese fiecare!), m-a speriat Alex Abdulbaki. Cu ce? Cu faptul că am stat de vorbă cu orele (și înainte de concert, și după concert, ba chiar și a doua zi, la micul dejun prelungit până spre prânz) și am descoperit un om care se implică din toată inima în susținerea acestui fenomen. Dacă până acum mai de la distanță, acum a intrat în focul luptei, prin Asociația Integritas, cu organizat de concerte, lansări de carte, pus umărul la festivalul de folk de la Dorohoi și tot așa. De aceea, le promit tot sprijinul meu, pentru că folkul are nevoie de oameni care pun umărul. În plus, am constatat că vedem lucrurile similar în multe privințe. Mulțumesc, Alex&Integritas (Alina, Cristi și restul).

La Gura Humorului pot spune că am reeditat o zi de târg de folk, cu Ștefania Iacob, cu Cezar Popescu, Nicu Zotta, Sebastian Ionel și Vlad Calimandriuc. Mă bucur tare pentru decizia lui Sorin de a merge înainte cu spectacolul, oamenii aceia frumoși meritau să îi enervăm noi cu muzici cu versuri multe. V-am zis eu că se lasă cu sala în picioare la Jurământ la Putna? Nici nu începuse spectacolul și primeam mesaje să nu cumva să o ratez. Plus hăhăiala generală de la Bormașină sau Beijing, plus cântat cu sala de la Murături sau Azi plouă.

Și la Dorohoi, și la Humor, sonorizarea a fost asigurată de Sebi Ionel, care s-a descurcat cu brio, felicitări, tinere, ești mană cerească la casa omului!

Mirare cronică – trei noi concerte

Pe 8 martie ne vedem în București, pentru concertul din Club Mojo, în formulă de trio, cu Cristi Mihai (nai, voce) și Daniel Sfichi (acordeon). Dacă iese bine, poate permanentizăm formula, dar ca să iasă bine, e nevoie să fim toți – și noi, și voi. Mai multe detalii aici.

Joi, 15 martie ne vedem la Cluj, în Spațiu Music Pub, după lupte seculare, am reușit să aranjez ceva în orașul de pe Someș, iar din câte văd, oamenii chiar mă așteptau. Sper să nu îi dezamăgesc, să îmi aud vorbe (hihi!). Detalii găsiți în articolul dedicat.

Vineri, 16 martie ajung la Baia Mare, la 5 ani de la primul concert acolo. Ne vedem în Route 66, iar dacă aveți prieteni la Baia Mare, dați-le de veste, că tare e departe și nu ajung în fiecare lună (an?) pe acolo. Și să nu aud vorbe că n-au știut.

Să cânt și piesa de mai jos? De ce nu, că pare foarte apreciată de voi. Ne vedem la concerte!

One Response to Cronică de concerte

  1. Feri says:

    Salutari de la #Medias, ne bucuram ca te-ai simtit bine si ca au fost si ceilalti prieteni din Bucuresti! Sa ne revedem cu bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *