UCL la Timisoara

Champions League si zapada

03/10/2013 Comments (0) Sport

Cu trofeul, la Cluj

Norocul de la Timisoara nu s-a mai repetat. La Cluj ploua marunt si hotarat, semn ca nu sa nu se va opri prea curand. Dar, vorba lui Mircea Rusu, viata va merge-nainte, iar trofeul trebuie sa ajunga la oameni. Iar toti cei pe care i-am intalnit pana acum la Timisoara, Cluj sau Brasov au fost extrem de mandri sa se pozeze cu Miodrag Belodedici si mult-ravnita cupa.

Cu trofeul la SMS Cluj

Printr-o coincidenta fericita, trofeul UEFA Champions League a fost expus in Piata Unirii din Cluj in aceeasi zi cu Social Media Summit Cluj. Asa ca dimineata a inceput cu noi alaturandu-ne participantilor la evenimentul cu si despre bloggeri, social media si online in general.

Cristi (Manafu) si Cristi (Chinezu) au vorbit despre real-time marketing, despre oportunitatile si riscurile marketingului in timp real, cu exemple concrete. Cu Chinezu (zis si Cristi nr. 2) am avut meciul meu personal, daca tot s-a luat de mine ca n-am smartphone, i-am demonstrat ce poate face un Nokia vintage 2010 – poza si postare pe facebook! Real-time marketing, ce sa mai (sic!). A trebuit sa vin la Cluj sa il cunosc pe Mugur Patrascu (iLeo), care a facut o diagnoza fina a evolutiei blogosferei de la inceputuri si pana azi. De retinut decalogul lui pentru bloggeri, o chestie de respect personal pana la urma a oricarui individ care isi face blog. In plus, imi place atitudinea lui pozitiva fata de blogosfera, ceea ce e mare lucru venind din partea unui om din zona de business. Pentru o idee mai cuprinzatoare despre ce s-a vorbit la SMS Cluj, in articolul lui Cristi Florea (bai, pe-astia pe toti ii cheama Cristi?) gasiti o prezentare a ideilor discutate si comentariilor facute.

Belo SMS ClujDesi se spune despre onlineri ca se pricep doar la jocuri pe computer, trofeul a polarizat atentia intregii adunari, aproape toti participantii dorind sa se fotografieze cu el, dar si cu Miodrag Belodedici. Care, ca si in ziua precedenta, a semnat rabdator autografe tuturor si pozandu-se cu acestia. Si zau ca n-au fost deloc putini! Din categoria “pianul pe scari”, noi, bloggerii oficiali ai UEFA Champions League Trophy Tour by UniCredit, am deschis drumul cupei in sala, cu piedestalul acesteia. Ce sa mai, lumea la picioare…

Trofeul la ClujIn Piata Unirii, lumea deja se incolonase disciplinat la standurile de inregistrare pentru a se poza cu trofeul.  Nici nu conta ca “ploua infernal”, iar afara nu erau mai mult de 8-9 grade. Personalitati locale sau simpli trecatori, juniori ai Universitatii Cluj, jucatori ai Sanatatii Cluj sau “civili”, microbisti sau nu, sute de oameni si-au asteptat randul pentru o secunda de glorie langa trofeul UEFA Champions League.

Altfel de UEFA Champions League

Pe seara, maestrul Ciulea Dan (macar nu il cheama Cristi! sper!) ne-a scos in oras sa vedem meciul. Acum n-as vrea sa dau vina pe el, ca locul a fost simpatic, la fel si oamenii de acolo colegilor le-a placut berea, mie apa, toti am apreciat mancarea, dar ceva chiar nu a fost in regula la Apartament 1 (undeva, pe Calea Turzii). Ah, da, meciul… Ca sa parafrazez un celebru hit Holograf, Cat de departe, cat de departe suntem de fotbalul adevarat. Cand joci cu Sageata si Corona, cand vinzi ce ai mai bun, cand bugetul echipei de tineret a adversarului e mai mare ca bugetul echipei mari la tine, e greu sa pui probleme lui Chelsea.

Tarziu, in noapte, ploaia s-a oprit, dar ce folos, meciul ne picurase tristete in suflete. Trofeul se muta a doua zi din Cluj la Brasov. Mai multe poze de la Cluj pe pagina de facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *