Steaua – Dinamo de pe vremea mea

Cum a fost la Galati, pe #DrumulMingii

29/04/2011 Comments (1) Sport

Cum mor simbolurile

Handbalul masculin romanesc nu se simte prea bine. Chinezu dadea ieri un tweet care m-a umplut de amaraciune: Marele Minaur se stinge. Daca nu stiti despre ce vorbim inca, e vorba de Handbal Club Minaur Baia Mare, primul club exclusiv de handbal din Romania. Echipa care inainte de 1990 avea curajul sa se lupte cu intangibilele Steaua si Dinamo. Echipa de unde a plecat Maricel Voinea, unul din jucatorii geniali ai Romaniei, ramas in istoria handbalului pentru celebrul “efect Voinea” (aruncarea din unghi, cand mingea, la contactul cu parchetul, ia un efect ce ii schimba traiectoria la 90 grade).

Si mai trist este ca Minaur nu este un caz singular. Dinamo Bucuresti, si ea castigatoare si finalista a Cupei Campionilor, nu mai are sectie de handbal, pentru a evita desfiintarea ea mutandu-se integral anul trecut la Brasov si activand acum ca Dinamo Brasov. Dupa ce a castigat de 2 ori Cupa Campionilor Europeni si a jucat inca 2 finale (e drept, inainte de 1990) si Cupa Challenge (2006),  Steaua Bucuresti se zbate sa nu retrogradeze din prima liga la handbal. UCM Resita, tripla castigatoare a Cupei Challenge (de 3 ori consecutiv, caz singular in handbal) s-a desfiintat. In toate situatiile, problema o reprezinta lipsa banilor. HCM Constanta ramane singura echipa in care se investeste serios, doar că bani publici.

Ignoram un sport care ne-a adus atatea satisfactii si in care altii joaca cu sali de 15000 de oameni arhipline. Dar ne pasa mai mult de Dodel, Torje, Printzul sau alte panarame.

One Response to Cum mor simbolurile

  1. Sa nu mai zicem ca nici sali nu au. Steaua, de exemplu, joaca la Chiajna, într-o sala super misto, de altfel.
    Trist. Se duce totul de râpa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *