Ce cladiri vi se par simboluri ale Bucurestiului?

Despre ACTA

15/02/2012 Comments (1) Blog

Cum sa nu fiti aburiti cu usurinta

Se da clipul de mai jos:

Dincolo de umorul clipului, realitatea ramane: purtatorii de ochelari sunt “sinistrati” in momentele cand trec de la cald la frig si invers. Pentru simplul fapt ca in astfel de momente li se intrerupe emisiunea. Iata insa ca a investi in cercetare nu inseamna doar bani pe fereastra, ci si solutii la probleme reale. Iar cei de la Essilor va pot confirma ca cei 4 sau 5% investiti in Cercetare-Dezvoltare si-au dovedit eficienta prin tehnologia OPTIFOG, care, aplicata lentilelor, impiedica procesul nedorit de aburire.

Daca vreti, va pot povesti cum se transforma suprafata lentilei din hidrofoba in hidrofila, dar ma gandesc ca daca povestim de legaturi de hidrogen si alte alea incep carcotasii sa ne injure. Practic, exista o solutie – Optifog Activator – care se aplica pe ambele parti ale lentilei, ii stergeti cu o laveta de ochelari, iar timp de o saptamana va puteti expune linistit extremelor termice si de umiditate (testele au fost efectuate de mine personal pe aburul de la homari – calitate garantata!).

Fara indoiala, ochelarii de vedere, de soare sau cei de ski sunt o aplicatie necesara a tehnologiei OPTIFOG, foarte utila pentru milioanele de purtatori de ochelari. Dar gandul meu de science geek se duce si catre aplicatii mult mai complexe, gen sticle de protectie pentru medii la temperaturi foarte inalte (de ex topitorii), vizete de protectie pentru motociclisti etc.

Ca incheiere, inca un clip la fel de amuzant.

One Response to Cum sa nu fiti aburiti cu usurinta

  1. […] dupa sedinta DreamTeamRO, am participat la evenimentul celor de la Essilor despre lentile anti-aburire. Bonus, tot cu colegii din DreamTeamRO am fost la concertul Marius Dascau, Cosmin Vaman si Ioan […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *