chimie

Chimie în culori

10/01/2020 Comments (0) Educatie si Cercetare

Curs de chimie practică

Ne-am îndeplinit obiectivele în ceea ce privește elevii în proiectul CHEMPOET Chimia pe mâini bune. La capitolul cifre, am depășit substanțial ce ne propusesem (cred că de la primele două sau trei licee în care colegele mele au susținut prelegerile interactive), apoi la atelierele de chimie practică și la vizitele la Microsin, Institutul Național de Criminalistică și pe Platforma Măgurele a fost înghesuială, chiar am mai suplimentat un pic numărul de locuri, atât de mare a fost cererea.

CHEMPOET Laborator chimie practica

Ce ne spun nouă aceste fapte? Că interes există, că materie primă de prelucrat ar fi, dar, ca în multe alte domenii (vezi muzica folk), informația ajunge greu sau deloc la copii. E drept, nici de cealaltă parte a baricadei nu există prea mult interes. Mai este o problemă: noi nu suntem tot timpul anului alături de copii, ci profesorii de chimie. De aceea, și aceștia trebuiau sprijiniți și ei cumva, iar partea de chimie practică este cea care suferă cel mai tare (din varii motive – nu avem substanțe, nu avem sticlărie, nu avem laborator, nu avem timp etc.).

Așa că ultima parte a proiectului CHEMPOET este dedicată profesorilor și aici mă gândesc în special la cursul de chimie practică ce va avea loc în perioada 18-19 ianuarie 2020. Cursul include aspecte de chimie organică, anorganică și analitică (inclusiv lucrări practice) și este găzduit de Facultatea de Chimie a Universității din București (Șos. Panduri nr. 90, sala SP2 din incinta fostului cămin studențesc), orele de desfășurare fiind 09.00-18.30 în ambele zile.

Informații suplimentare și înscrieri se pot obține contactând: Lector Dr. Mihaela Matache, e-mail: mihaela.matache@g.unibuc.ro sau Lector Dr. Delia-Laura Popescu, e-mail: delia.popescu@chimie.unibuc.ro.

CHEMPOET este un proiect finanțat prin Fondul Științescu București, gestionat de Fundația Comunitară București. Parteneri naționali: Romanian-American Foundation și FFCR. Parteneri locali: Transport Service Group, WDP Development RO, Element Development,  euRobotics AISBL.

Mai multe detalii despre proiectele susținute de Științescu găsiți pe www.bucuresti.stiintescu.ro

Photo by Martin Lopez from Pexels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *