Dati-va-n papucii mei…

Povestile ascunse printre carti

24/03/2012 Comments (4) Blog

Dati-mi voie sa ma laud…

Articolul asta l-a scris si Chinezu – cum el e blogger profesionist, deci nu sta prin laborator (decat daca laboratorul e numele de cod pentru bere), a fost mult mai rapid ca mine.

Am ajuns impreuna la targul ONG organizat de Petrom. Practic, punerea in contact a angajatilor din Petrom cu o serie de ONGuri cu care compania a colaborat in proiecte ce vizeaza mediul inconjurator, educatia sau sanatatea, cu scopul de a-i convinge pe angajati sa doneze 2% din impozitul datorat statului catre una din asociatii.

Veti spune “bine, bine, si unde e lauda?”. Pai nici nu am intra bine in problema, adica in targul de ONGuri si mi-am dat seama ca cu majoritatea proiectelor de acolo fie am colaborat (fizic sau prin intermediul blogului), fie am intract in contact macar la nivel informational, fie pur si simplu am avut ce vorbi. De Let’s do it, Romania! nu trebuie sa va mai spun, ca stiti deja cate articole au fost pe-aici. Bannerul celor de la Plantam fapte bune a stat vro 3 luni pe site.

Asociatia de Turism si Ecologie Carpatia mi-a adus aminte de perioada atat de frumoasa cand umblam cu “casa in spate” cum zicea mama, cu rucsacul in spate prin toti muntii patriei. Pe Motivation i-am descoperit cand cu meciul de baschet in scaun rulant. Catre Fundatia pentru SMURD am virat acum 2 ani cei 2%. Cu domnisoara de la Chance for Life am povestit pe loc despre proiectele lor din Sulina, un oras extrem de special si pentru mine, iar Cristi a primit de la mine o “cinzeaca” (obiect de artizanat) confectionat de tineri implicati in proiecte, special pentru palinca de Maramures, sa o bea in cinstea mea. Pe oamenii de la Hope and Homes for Children România ii stia Cristi ca “sunt baimareni de-ai mei”, iar poza de pe bannerul lor a dus discutia in zona oraselor din fostele zone miniere, asa cum sunt si in Maramures, dar si in Portile de  Fier.

Noi am ajuns cam pe sfarsitul zilei asa ca nu am apucat sa interactionam cu toata lumea. Pentru ca asa e fair, iata si celelalte ONGuri prezente la targ: Fundatia Renasterea, Asociatia Little People, Asociatia Transplantatiilor din România, Hospice Casa Sperantei, Ateliere Fara Frontiere, Organizatia Salvati Copiii România, Fundatia Romanian Angel Appeal, Samusocial România, Fundatia Principesa Margareta a României, Fundatia Leaders România, SOS Satele Copiilor, Fundatia pentru Sprijin Comunitar Bacau, Asociatia MaiMultVerde, Asociatia EcoAssist.

Concluziile sunt simple:

1. M-am simtit foarte mandru ca desi nu mai sunt la fel de activ in domeniul ONG cu eram in liceu si la inceputul facultatii, inca sunt la curent cu activitatea lor si am fost implicat (cu blogul sau direct) in actiunile lor;

2. Va recomand tuturor sa redirectionati cei 2% catre o asociatie sau fundatie – eu anul acesta am ales sa il donez catre Asociatia Down Bucuresti (formular 230 in format pdf)

4 Responses to Dati-mi voie sa ma laud…

 1. Radu Oncescu says:

  I-am dat catre ASC-UB 😀

 2. Dan Olteanu says:

  E de bine Domnule Make !!!

 3. Make says:

  @Radu – foarte frumos, sper sa faca ceva util pentru tinerii chimisti cu ei 🙂
  @Dan – Dan, multumesc, chiar a fost o senzatie tare placuta 🙂

 4. […] 23 Martie: Chinezu.eu scrie despre Targul ONG-urilor Petrom organizat de companie pentru ca cei 2500 de angajati sa poata alege cui sa directioneze 2% din impozitul pe venit. O postare pe acest subiect gasiti aici Despre vizita la acest targ a scris si mariusmatache.ro aici […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *