Muzică religioasă

Discuri HOINARE la reducere

Clip oficial: Cât de mult

30/01/2014 Comments (1) Noutati

De ce am plecat la drum

Ați aflat probabil de aventurile mele pe lungul drum de întoarcere de la Suceava spre București, cu dormit la Bacău și Focșani (dacă nu, aveți detalii aici). Nu am fost singurul în situația asta, la fel au pățit băieții de la VUNK sau Dan Byron, opriți din drumurile lor spre Rm. Vâlcea (care au și amânat concertul, cel puțin cu 24 de ore) și Pitești. Eu am fost mai norocos că, având concerte în Bucovina, am plecat vineri devreme din București și am “ratat” viscolul din start și am ajuns la concertul de la Câmpulung Moldovenesc.

Evident, au fost destui care au întrebat de ce am plecat la drum dacă știam că e vremea nasoală. Că trebuia să stau acasă, era mai sigur. Dacă ați citit articolul de ieri, ați văzut că nu sunt genul teribilist și că am fost extrem de disciplinat în trafic. Cu toate acestea, nu puteam să nu plec. Concertul de la Câmpulung Moldovenesc avea un scop clar: să îl ajutăm pe Seby să își vândă cărțile și să strângă bănuți pentru sesiunea de recuperare. Care are loc în februarie, iar prin aprilie o nouă operație. Deci nu prea e loc de întors, de amânare, ambele costă bani. Și-așa am lipsit de la precedenta lansare (din motive obiective și atunci), nu puteam să lipsesc și acum. S-au vândut aproape 100 de cărți, ceea ce e un lucru foarte bun, chiar dacă nu suficient. Apropos, dacă cineva din București dorește cartea To be or not Toby, o găsește la mine, costă 30 de lei. Eu le-am plătit deja cărțile, dar mi-am luat 5, așa că o pot vinde mai departe, iar banii vor ajunge tot la Seby.

Drum Suceava 2014 Sâmbătă a fost concertul de La Fierărie. Un loc unde am fost mereu primit bine, unde sunt ca acasa, unde Alin, Bogdan, Vero, Diana și restul echipei au facut șederea și seara foarte plăcute. Pentru un club e greu să se replieze așa în scurt cu un concert anulat. Nu e ca și când s-a stricat discul și pui altceva. Și poate cel mai important aspect: oamenii care te așteaptă. Seby era așa de emoționat că mă cunoaște încât cu o seară înainte s-a tot frământat cum să îmi spună. La Suceava, dar și în împrejurimi (unele nu chiar apropiate, Adelina și Liviu au venit de la Bacău), am mulți prieteni care mă întâmpină de fiecare dată cu plăcere, care își programează, pe cât pot, timpul pentru a veni la concert. Și care, deși ar fi înțeles,  ar fi fost dezamăgiți dacă eu sau alt coleg de scenă nu ar fi ajuns la concerte.

Pentru că foarte mulți m-au întrebat de ce am plecat totuși din Suceava, o să mă explic. Nu pentru că nu aveam unde sta, nu pentru că nu aveam stare. Prognozele indicau o fereastra de îmbunătățire a vremii pentru luni și marți, apoi vremea rea se pare că va reveni. Drumul Suceava – Focșani în condiții de iarnă durează cam 5 ore. Dacă așteptam la Suceava să își revină vremea, riscam să ajung târziu la Focșani și să merg noaptea, ceea ce nu îmi surâdea, pentru că temperaturile sunt mult mai scăzute, mașinile mai puține și tot așa.

Deci, voi ce ați fi făcut în locul meu? Ați fi stat cuminți acasă și ați fi anulat concertele sau ați fi plecat la drum, cu toate riscurile aferente?

Credit foto: Gicu Boboc

One Response to De ce am plecat la drum

  1. anca says:

    multumim Bunului Dumnezeu ca ai reusit sa ajungi cu bine inapoi acasa .Am fost ingrijorati dar stiam ca ai venit la C LUNG cu atat de mult drag pentru SEBY incat nu se putea ca binele tau sa fi fost rasplatit cu rau ,probabil a fost doar o incercare din care ai iesit invingator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *