telekom

Chapeau, Telekom!

Bivolii

Bivolii din România

24/01/2016 Comments (0) Blog

De ce Premiile ForeverFolk 2015

Nu sunt puțini cei care îmi spun că sunt masochist organizând Premiile ForeverFolk 2015, singurele premii dedicate exclusiv muzicii folk. Ba vă pot spune că am scris și vreo 2 proiecțele pentru o posibilă gală a premiilor, trimise la instituții de specialitate (rămâne de văzut dacă se și materializează). În ciuda înjurăturilor primite în fiecare an pentru nominalizări și rezultate, plus dușmăniile cu care mă aleg, cred cu tărie că muzica folk are nevoie de acest eveniment. Prin faptul că există, comunitatea folk câștigă în greutate, în importanță, mai ales că nu mai vorbim de o întâmplare, ci de 7 ediții la rând.

Mă gândesc în fiecare an cum aș putea optimiza etapa de nominalizări și pe aceea de luare a deciziei finale. Mă gândesc ca în anii viitori să implic direct realizatorii de emisiuni de folk din FM și organizatorii de festivaluri. Nu știu dacă e bine sau nu, nu știu dacă sunt interesați sau nu, în alți ani am constatat că degeaba stabilesc niște criterii, oamenii nu le respectă. De asemenea, indiferent cine nominaliza pe cine, înjurăturile rămâneau ale mele, așa că am decis să nu mai împart nici nominalizările.

La tineri folkiști am nominalizat oamenii care au câștigat premii importante în festivalurile importante de folk: Cristi Mihai (e ultimul an în care poate fi nominalizat la tineri), Paul Tihan, Cosmin Mariciuc și Sebastian Ionel. La piese și albume, am ales nominalizările ținând cont de mai multe criterii (orchestrații, text, muzică, strategie de promovare etc.). Am ales de fiecare dată cu mintea, deși au fost situații în care inima îmi spunea altceva. Evenimentul anului și titlul de Cel mai bun artist  le voi acorda pe baza unei imagini de ansamblu pe care mi-am format-o după anul trecut.

Așadar, vă invit să îi votați pe cei pe care îi considerați mai valoroși și pe care credeți că un premiu simbolic totuși i-ar ajuta pe mai departe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *