Ganduri scurte

Povești de la Zlatna

13/11/2013 Comments (0) Blog

De ce Ziua de Mâine 2013

Am anunțat deja pe toate canalele posibile că mâine dimineață deja plec spre Alba Iulia, urmând ca duminică să susțin, alături de Folk Band Imperfect, un recital pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din oraș, în cadrul Festivalului Ziua de Mâine 2013. Ca de obicei însă, am diverse preferințe când vine vorba de mers la Alba Iulia. Și nu puține, nu de alta, dar, așa cum am mai spus, sunt acolo în triplă calitate: artist în recital, membru în juriu, blogger.

Afis Ziua de Mâine 2013În primul rând, e vorba de o încă o lansare pentru albumul meu HOINAR prin Piața Matache, ce va avea loc duminică, la Cafeaua cu Folk de la ArtDowntwon Cafe. CD-urile vor fi disponibile pentru vânzare și la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde se pare că va exista un stand de profil. În plus, profesorul din mine va avea și o sarcină didactică legată de festival. Voi avea “ucenici” care să producă conținut pentru site-ul și ziarul festivalului, în cadrul unui workshop intitulat Folk’n’Blog. Și recunosc că am emoții, dar sunt și nerăbdător să lucrăm împreună.

Aștept cu nerăbdare partea de concurs. Lista celor 10 concurenți admiși la Ziua de Mâine 2013o găsiți pe site-ul festivalului, unde și puteți vota pentru premiul oferit de www.folkalba.ro. Fiecare concurent are o pagină proprie aici, pe site, cu piesele înscrise în concurs; fiecare like oferit paginii unui artist este un vot care se va contabiliza în competiție. Firește, distribuirea paginii unui artist îi va încuraja și pe alții să voteze muzica bună. Ca în fiecare an, pe listă sunt și nume noi, fiecare din ei cu aptitudini ce le dau șanse la premii.

În privința recitalurilor, aștept să îl văd pe Nicu Alifantis în formula restrânsă de Mozaic Band, dar și formula Ducu Bertzi&Mihai Neniță, completată cu Constantin Neculae (pe care îl știți din duo-ul alături de Raul Cârstea pentru albumul Delta lunară). Nu în ultimul rând, pe Cosmin Vaman și Alexandra Andrei, câștigătorii ultimelor două ediții ale festivalului și care acum formează un duo.

Evident, nu lipsesc argumentele de tipul transmisiei live a festivalului și prezența bloggerilor care să relateze de la fața locului și să contribuie la imaginea festivalului. Nici nu mai zic de un week-end in superba cetate Alba Carolina, care parcă înflorește de la o vizită la alta sau de oamenii din echipa de organizare și din juriu, alături de care e o plăcere să lucrez. Iar toate la un loc sper că v-au convins să veniți la Ziua de Mâine 2013. Dacă ne urmăriți online, haștagul oficial al evenimentului este #folkalba.

OrganizatoriConsiliul Judeţean Alba, Asociaţia Cultur’ART Alba Iulia
Parteneri în organizareMuzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Biblioteca județeană Lucian Blaga Alba, Universitatea 1 Decembrie 1918, Teatrul de Păpuși ”Prichindel” Alba Iulia, Art Café Downtown, R.Y.M.A.

Sponsor: Bristot

Parteneri mediaTVR Cluj, Radio România Actualități, Radio România Internațional, Radio România Cluj, Radio România 3Net (www.radio3net.ro), ForeverFolk, Romantic FM, Radio Itsy Bitsy FM, Radio Transilvania, Cațavencii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *