Tony Adams. Capitanul

Infrangere sau victorie?

12/06/2013 Comments (0) Sport

Declaratii Romania – Argentina

In aceasta perioada, se desfasoara la Bucuresti IRB Nations Cup 2013. In cea de a 2-a zi de competitie, Romania a invins Argentina Jaguars cu 30 la 8. Cronica meciului o gasiti pe site-ul FRR. Cum eu dau o mana de ajutor pentru site-ul IRB, m-am gandit sa va prezint cateva declaratii colectate imediat dupa meci de la principalii actori implicati in meci din partea Romaniei.

Mihai Macovei (Romania). Un joc buc, un scor bun, n-am mai facut greseli in aparare ca in meciul cu Rusia. Asteptam finala in care vom intalni, probabil, Italia.

Valentin Poparlan (Romania). Sunt fericit ca de ziua mea echipa mi-a facut cadou o victorie frumoasa, la care cred ca am contribuit si eu. Jocul a fost spectaculos, cu schimbari de ritm si atacuri de ambele parti. Gramada noastra a mers grupat, aglomerarile in sir, castigand adeseori teren. Si argentinienii sunt puternici in gramada, dar astazi i-am dovedit. Pentru meciul cu Italia asteptam sfaturile si indicatiile antrenorilor, speram nu doar sa castigam, ci si sa ii satisfacem pe spectatori cu un joc frumos.

Alin Petrache (presedintele FRR). A fost un joc spectaculos, cu un rugby de nivel ridicat. Sunt foarte multumit de joc, de jucatori, de scor, de public. Mai avem un meci cu Italia, o echipa cu un joc puternic pe gramada, o echipa „rea”, o echipa de mingicari. E important sa vedem toti jucatorii in vederea meciurilor-test din toamna si a meciurilor de calificare de anul viitor.

Lynne Howells (antrenor, Romania). Cel mai bun lucru astazi a fost implicarea echipei noastre, am avut o buna organizare a jocului, am luptat mai putin in gramada (ceea ce e putin neobisnuit pentru Romania). Defensiva a functionat bine, am repetat acest lucru toata saptamana, trebuie sa spunem ca ei au avut 8 “pume” (jucatori care au jucat si in echipa mare, a “pumelor”) in gramada, in timp ce noi am avut patru jucatori sub 23 de ani, ceea ce e foarte bine pentru viitorul echipei. Este un rezultat bun pentru jucatorii nostri, ei stiu ca trebuie sa munceasca si mai greu de-acum incolo.

Este un debut bun pentru jucatorii tineri, trebuie sa avem grija de ei, sa le oferim oportunitati. Sa nu uitam ca avem inca 12 jucatori care joaca in Franta si care nu au fost implicati in aceasta competitie. Concurenta intre jucatori este foarte importanta, este greu sa te califici la Cupa Mondiala cu doar 23 de jucatori, am reusit sa crestem numarul acestora la 28 si probabil vom mai avea nevoie de inca cinci.

Eugen Apioc (antrenor secund, Romania). Progres mare pe faza de aparare pentru echipa noastra, am iesit repede din aparare, am avut o posesie buna, am inchis spatiile pentru ofensiva lor formata din jucatori rapizi. Cand ai o posesie buna, apar greselile adversarilor si asa am reusit sa marcam.

Sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *