Dupa concertul de la Iasi

Noutati despre concerte

19/02/2013 Comments (4) Noutati

Despre album

Iar scriu despre album, e ca un copil, din momentul in care il ai, vorbesti numai despre el. Asa ca va rog sa ma mai suportati un pic, cel putin cat scriu de bine. Evident, sunt si lucruri care ar fi putut fi altfel, dar nu sunt inca suficient de multe cat sa merite un articol. Toate la timpul lor.

Pe masura ce lansez acest album in tot mai multe orase, iar muzica mea ajunge la tot mai multi oameni, incep sa strang pareri si vi le impartasesc si voua, sa imi spuneti ce credeti. Astfel ca, daca primul set de povesti despre album se referea la mine, cel de-al doilea vine de la voi.

Album orchestrat – ce surpriza!

albumNici un moment de cand am inceput sa visez la un album de autor nu mi-am imaginat albumul altfel decat orchestrat. In primul rand pentru ca majoritatea covarsitoare a radiourilor care inca mai difuzeaza folk (si-asa putine) prefera piesele orchestrate. Pe de alta parte, daca mi-as permite din punct de vedere financiar, as canta, daca nu cu orchestre simfonice, macar cu band-uri extinse, care sa includa si suflatori, si voci aditionale si tot asa. De altfel, cei care au fost la concertul de la Teatrul Excelsior m-au putut vedea in premiera in formula de 4 (vioara, percutie, clape).

In plus, credeam ca farmecul meu sta in concertele live, in atmosfera creata la concerte. Cu toate acestea, nu putini din cei care au ascultat deja HOINAR prin Piata Matache au fost surprinsi de ce bine suna albumul, ca e orchestrat, declarand ca se asteptau la ceva mai spre voce si chitara. Sa cred cumva ca ce primiti live din partea mea e mai “subtire” decat inregistrarea?

Album sub emblema lui 13

Nu sunt superstitios din cale-afara, dar imi plac cifrele, am o usoara obsesie pentru unele din ele. Si 13 intotdeauna a parut sa imi poarte noroc, spre deosebire de 14 care nu pare sa ma iubeasca deloc. Si aceasta tendinta s-a pastrat si pentru primul meu album de autor. Eu am inregistrat 14 piese pentru acest album din care, la un moment dat, ramasesera doar 12 (Daniel Iancu, producatorul si prietenul meu, avea ceva de obiectat la 2 din ele, in variantele de la acel moment). In nici una din variante, din varii motive, albumul nu a aparut. Dupa ceva timp, am refacut cele doua piese, astfel ca am ajuns iar la 14. Doar ca, in momentul in care am inceput sa strang semnaturile necesare inregistrarii pieselor la UCMR-ADA, n-am reusit nici cum sa ma intalnesc cu domnul Mircea Dinescu. Astfel ca am luat decizia sa renunt la includerea piesei Urate, dar destepte pe album.

Apoi sa nu uitam ca, desi scriptic a aparut in 2012 (timbrul asa spune), catre public albumul a inceput sa circule in 20…13. Ca sa nu mai spun de lansari si  calcule aferente: 11.02 (Excelsior – adunare), 15.02 (Iasi – scadere), 26.02 (Constanta – impartire), 01.03 (Craiova), 16.03 (Cluj – scadere). V-am spus ca am o mica obsesie pentru cifre.

Cum acest album sau concertele de lansare si promovare nu ar fi fost posibile fara ei, va mai spun o data prietenii albumului: Aqua CarpaticaDomeniile SâmburestiForeverFolkBlogal InitiativeSalvati Copiii si casa de discuri Patria Records.

4 Responses to Despre album

  1. D-Petre says:

    Sper sa nu trebuiasca sa astept pana in ziua de 13 din luna 13 ca sa te vad la un concert 🙂

  2. Make says:

    @Petre am inceput discutiile ca in a doua jumatate a lui aprilie sa vin si la Resita 🙂

  3. […] M? bucur tare c? am mers, chiar dac? nu am ajuns la lansarea oficial? a albumului. […]

  4. […] 10 aprilie, de la 21, la Jazzissimo, în Timişoara, ne vedem la lansarea albumului “Hoinar prin Piaţa Matache“. Casa de discuri la care a apărut albumul este PATRIA Records, condusă de Daniel Iancu, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *