La multi ani, dragilor!

Spre Maramures

29/05/2013 Comments (0) Noutati

Despre concertele din mai

Stiu ca de obicei povesteam imediat despre fiecare concert. Luna mai a fost atat de plina de calatorii incat nu am apucat, astfel ca m-am gandit sa scriu cateva randuri despre concertele sustinute la Tecuci, Piatra Neamt si Suceava. Nu am poze de la nici un concert, asa a fost sa fie. Dar incerc sa fiu cat mai descriptiv. Important e ca HOINAR prin Piata Matache a ajuns in inca trei orase din Romania (13 in total).

Concertele educative de la Tecuci

La Tecuci e mai mult decat un concert si o sala de spectacole. La Tecuci, Cristi Corcioveanu face educatie. E usor sa spui ca generatia noua asculta doar house/manele/prostii, cand nu le oferi si altceva. Generatia noua, ca orice generatie tanar din orice epoca, asculta ce i se ofera pe calea cea mai usoara. Daca la TV, radio si pe net vad si asculta prostii, asta vor consuma. Asa cum am spus si imediat dupa concert, e o placere sa canti intr-o sala plina de pustime (media era 15-17 ani), iti dau o energie pozitiva, ii simti cum vibreaza.

Seara a continuat apoi la Casa Nicoresti – una din acele locatii despre care nu ti-ai putea imagina ca exista intr-un asemenea loc, departe de lumea “dezlantuita”. Excelent pentru o evadare dintre betoane si masini. Pot spune ca Tecuciul a fost concertul lui Alex, care a stralucit atat la Casa de Cultura, cat si la Nicoresti.

Piatra Neamt – concert pentru prieteni

concerteleLa Piatra Neamt publicul e foarte…termosensibil. Am ajuns acolo in singura zi in care nu a plouat, iar oamenii erau, evident, dornici de stat afara. Astfel ca a fost un concert pentru si intre prieteni. Stiti cum se spune, putini dar buni. Asta nu ne-a impiedicat sa cantam mai bine de doua ore, cel mai bun semn ca ne-am simtit bine. Da, cel mai bun semn ca un artist se simte bine e cheful de cantat. Si noi am avut! Cristi duce o lupta serioasa, deloc usoara, pentru a mentine concertele de folk. Cum in Bucuresti se canta tot mai putin (cel putin asta e senzatia mea), faptul ca astfel de oameni continua sa organizeze e mare lucru. Apropos, daca sunteti din Piatra Neamt si vreti albumul, mai gasiti la Cristi cateva exemplare.

Suceava – Constanta

Cuvantul de ordine la Suceava este constanta. Fie ca am cantat la Fierarie, fie la Talciocul Cultural acum, la Suceava publicul vine la concerte. La Suceava canti cu drag, si aici e mult public tanar, e public care vine sa asculte si asculta daca ai ceva de zis. Si aici am cantat cu pofta, tot peste doua ore (in mod normal, concertul nostru este de 1:45 h) si am bifat si o premiera: doua piese – Marea si De dragul tau – cu doua viori (Alex si Dani). Pe care va invit sa o ascultati aici. Cu siguranta insa, veti mai vedea pe viitor piese in formula simfonica. Mai multe imagini din concertul de la Suceava puteti vedea pe SuceavaLive.

Multumesc din suflet Cristi Corcioveanu, Cristi Zlavoc, Marius si Alin pentru sprijinul acordat in promovarea albumului meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *