La multi ani, Alecu Racoviceanu!

Dati-mi idei ce puteti face cu 37 milioane euro

29/03/2011 Comments (0) Blog

Despre Premiile Gopo 2011

Lumea showbizului va avea intotdeauna o stralucire aparte, pentru ca ea insasi este un cerc aproape inchis, in care cei din interior par cel putin greu de abordat, daca nu intangibili. E o lume din care faci sau nu parte.

Mi-au placut “batranii” care au ridicat sala in picioare – Victor Rebengiuc, Ion Besoiu. Mi s-a pus un nod in gat citind lista de la “in memoriam” cu nume ca Jean Constantin, Lucia Muresan, Rodica Tapalaga sau Toni Tecuceanu, poate si pentru ca realizam ca cei care ne ridica in picioare sunt din ce in ce mai putini. Mi-a placut fair-playul Adrianei Trandafir, care a aplaudat-o generos pe Mirela Oprisor, castigatoarea sectiunii “Cea mai buna actrita in rol principal” in care si ea era nominalizata. Mi-au placut Andreea Esca (am o pasiune declarata pentru ea de multi ani – E-scamatorie-sau cum s-o numi ea), Daniela Nane, Iulia Vantur sau Albertina Ionescu.

Si indiferent ce spun altii, mi-a placut Andi in smoching si serios, deci in ton cu evenimentul pe care il prezenta, chiar daca noi speram si cateva glume cu twitteristi – eram asa putini acolo ca nu era cazul. Mi-a placut ca a fost un eveniment cu staif, chiar daca pe alocuri a scartait. De exemplu, nu mi-a placut ca Anusavan Salamanian, un monstru al cinematografiei romanesti (sa spun Mihai Viteazu, Ciuleandra, Noi, cei din linia I?? si mai sunt peste 100 de titluri, toate la acelasi nivel), si-a ridicat premiul pentru intreaga cariera in fata unei sali aproape goale, pentru ca lumea era “in pauza”. Daca vii la o gala, respecta-i pe cei premiati, e in primul rand seara lor.

Nu mi-au placut fluieraturile de la decernarea premiului pentru cel mai bun film – nu ma intereseaza ca ai o alta parere/preferinta, ai DECENTA sa respecti o decizie.

Lista completa a premiilor o gasiti aici Multumesc ghidului meu, Auras, care mi-a fost coleg de barfa si de covor rosu (ne-au pozat si pe noi – n-am inteles de ce, asa cum n-am inteles de ce nu ne-au postat si pozele, daca tot ni le-au facut). Cronica lui e savuroasa, asa cum numai el stie sa scrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *