Folkul, aurul si ecologistii – versiunea Vama Veche

Ma holbez si eu (6)

15/07/2010 Comments (3) Blog

Despre respect pe blogul Ancai

Intrucat domnisoara Anca Bundaru este in concediu si fiind nevoita sa se plimbe pe coclauri si sa bea oaresce beri si sa manance fripturi, s-a gandit ea sa isi puna prietenii la treaba. Adica sa ii scrie guestpost-uri pe blog. Cum mi-a spus de la obraz “ia sa te vad!”, orgoliul meu mare cat China (nu cat Chinezu, da?:D) a fost zgandarit, astfel ca m-am pus pe treaba. Ceea ce a iesit este supus dezbaterii publice.

Despre respect s-a mai scris si se va mai scrie. Generatii sau culturi diferite au abordari diferite ale respectului. O sa va dau un exemplu ciudat – Rica Neaga a fost dat afara de la o echipa din Arabia Saudita pentru ca, dupa ce a marcat un gol, in loc sa ii pupe mana seicului ce patroneaza echipa, a “batut cuba” cu el, ceea ce a fost considerata o ofensa si o lipsa de respect grava.

Dar revenind la discutia initiala, sunt 3 aspecte de mentionat.

1) Relatia profesor – student. In mai multe situatii (cum ar fi de exemplu practica studenteasca), le-am spus studentilor mei ca imi pot spune cum doresc, inclusiv pe nume, ca nu ma deranjeaza. Fapt criticat de colegi de-ai mei de breasla, pentru ca tutuindu-ma cu ei, se pierde respectul.

Continuarea o gasiti pe site-ul Ancai.

P.S. Postul a aparut ieri, dar a fost dat “anonim” pentru a incita vizitatorii blogului sa recunoasca autorul. Cum eu scriu in general de muzica sau sport, evident ca nu s-a gandit nimeni la mine 🙂

3 Responses to Despre respect pe blogul Ancai

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Anca Bundaru and Alexandru Farca, Marius Matache. Marius Matache said: Despre respect pe blogul Ancai – http://bit.ly/9wImk6 […]

  2. Un adevarat prieten. In timp ce ea umbla flendura prin lume tu ii faci trafic. Bravo domnule.. 😉 Cat despre anonim, lasa ca asa a fost surpriza mai mare si implicit si stima.

  3. Anca says:

    Mi-au placut mult exemplele. Mersi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *