Ce poate face un muzician cu un iPAD

O alta fata a Chimiei :-)

20/03/2011 Comments (0) Blog

Despre Romanii au Talent (1)

Aud si citesc prin blogosfera noastra multe voci care condamna “Romanii au talent”. Ca prezinta multi care n-au treaba cu arta, ca e mult show si putina cultura etc. etc. Ca unul care mai da prin showbiz din cand in cand, imi permit sa imi dau si eu un pic cu presupusul.

Pentru multi e o sansa. Spuneti-mi mie cam pe unde ar putea canta Valentin Dinu, lucrator la o spalatorie (ca si cei din juriu, nu am nimic cu aceasta meserie) astfel incat sa isi cladeasca o cariera etc. etc.? Macar suntem de acord ca voce are? Stiti ce se va intampla daca nu ajunge sa cante “serios”? Cel mai probabil va canta manele.

Sau, ca sa va dau un exemplu diametral opus, de ce mai nimeni din cei culturalizati puternic (da, da, uitati-va in jurul vostru si chiar la voi), dar neimplicati in muzica, nu stiau cine e George Darie (folkistii il stiu ca Lucian Darie), ca omul are 37 de ani, canta de vreo 30, a fost pe la TV, a fost la Mamaia, talent are sa dea la 2 regimente, deci nu e chiar nobody?

Sunt de acord ca unii vin acolo sa se afle in treaba, gen Tarky, pensionara porno sau alti ciudati “popularizati” tot de showbiz-ul nostru magnific. Din cate am observat eu, juriul i-a eliminat, si pe ei, ca si pe alti netalentati (ca sa nu zic ridicoli). A, ca nu sunteti de acord cu unele decizii ale juriului? Se cheama subiectivism, si al vostru, si al juriului, sunt si ei oameni, pot gresi, cei perfecti sa se treaca pe lista sa dea cu piatra.

Si pana una-alta, daca nu iti place, nu te uiti. Atat de simplu. Nu e prezenta obligatorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *