delta

Delta ne găzduiește în weekend

Bloggerii Alchimiei

Bloggerii Alchimiei

24/08/2015 Comments (1) Noutati

Dileme cu folkiști

Falticeni 2015Despre folkiști umblă vorba prin târg că sunt niște tipi foarte energici, iar eu mă chinui să nu stric reputația. Dar trebuie să îmi cer scuze față de prietenii și fanii din București (dacă ești fan și vii des la concerte, mai mult ca sigur ne cunoaștem) că următorul concert în capitală va fi, probabil, abia în octombrie. Fizic, nu am timp până atunci, fiind mai mult pe drumuri, după cum puteți vedea prin articolele mele (în august am făcut deja 2 drumuri până la mare, unul în deltă și unul în Bucovina și mai urmează). Până atunci, însă, ne vedem la Fălticeni, pe 31 august, la Fălticeni Folk 2015, care în acest an e parte din Festivalul Birlic.

Dacă tot nu iese anul acesta albumul Alchimie, m-am apucat corespunzător de treabă cu Sorin de Folk din pana mea vol. 2. În momentul de față avem 13 artiști pe lista posibilă (Ștefania Iacob, Amprente, Cezar Popescu, Cristi Mihai, Vasile Mardare, Puiu Crețu, Vali Petcu, Nicu Zotta, Dan Manciulea, Sebastian Ionel, Cosmin Mariciuc, Noi Doi, Marius Matache). Termenul-limită pentru a ne trimite piesele este undeva în perioada 20 septembrie – 1 octombrie, e posibil ca unii artiști să participe cu 2 piese, că loc pe disc avem destul.

Am demarat pe ForeverFolk o campanie de identificare a tinerilor folkiști (14-20 de ani) pentru a implementa o serie de măsuri care să vină în sprijinul lor. Deși inițial nu prea știam exact cum am putea să îi ajutăm, ideile au început să se lege, fie că vorbim de concerte, de workshopuri sau de colaborări pe partea de promovare. Evident, au apărut și o serie de regrete din partea celor care nu se încadrează în limite. Știu că e frustrant, dar trebuie să începem de undeva și nu putem include chiar pe toată lumea, de aceea am ales vârstele mai fragede. Am considerat că cei care sunt deja studenți în ani mai mari sau au terminat facultatea au avut deja ocazia să ia contact cu festivalurile și cu branșa. Le promit celor care și-ar dori să fie implicați, dar nu corespund ca vârstă, ca în limita posibilităților să îi lipim măcar la atelierele de PR sau de management.

Apropo de Sorin și ideile lui de ajutor reciproc între folkiști. Pentru continuarea Festivalului 20 de ani lumină de la Gura Humorului, Sorin a instaurat un principiu: cine vrea să meargă la Humor, trebuie să organizeze ceva similar pentru un alt artist la el acasă (mai multe detalii la Sorin). De ex., Matache organizează un concert la București pentru Ștefania Iacob și primește cadou un concert la Gura Humorului pentru aceasta. Surprinzător, doar eu și Ștefania ne-am exprimat interesul pentru acest nou principiu. Să înțeleg că oamenii nu prea au chef de muncă sau doar nu vor să muncească pentru alții? Oricare din variante, nu e bine, pentru că nimic nu vine de-a gata. Așa că sunt șanse mari ca prin noiembrie să mai dau o fugă în Bucovina.

În orice caz, eu am chef de muncă pe toate planurile și sper să se vadă și în rezultate.

One Response to Dileme cu folkiști

  1. Cristi Corcioveanu says:

    Mi se pare oarecum firesc să nu dorească prea mulți să se implice, fiindcă se pare că nu e loc pentru toți. Să mă explic: toţi cei care au lansat discuri sub egida Asociaţiei FAIR au cântat la Tecuci şi nu pe gratis. Eu nu am avut parte nici măcar la Humor de o lansare de disc în condiţii cât de cât rezonabile.Și acum aflu, cu mâhnire, că trebuie să organizez un concert dacă vreau să cânt. No way…Insă, asta-i viața. Vă doresc succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *