fotografice

Fotografice

Kurt Elling

Kurt Elling la București (recenzie)

06/03/2015 Comments (0) Blog

Dimineața

Dimineața devreme, ceața-i lipită de drum… A fost prima piesă care mi-a venit în minte legată de începutul zilei, amintindu-mi de dimineața la Alba Iulia, în noiembrie, cu o ceață deasă, înainte de micul dejun. Sunt o persoană matinală și să nu vă aud că e vârsta de vină și nu mai am somn, pentru că am fost așa încă din perioada liceului. Eram singurul om din clasă capabil să ajung dimineața la liceu (undeva în jur de 7:45) și să mai și cânt. S-a dovedit ulterior că muzica are un loc aparte în viața mea, la fel și capacitatea de a cânta la astfel de ore (țin minte o emisiune la matinalul Antenei 1, într-o vară, am cântat live deși nu era încă ora 8:00). Iubesc dimineața și forțat oarecum – ca să lucrez și în cercetare, să și cânt, să scriu și pe blog, e nevoie de o zi lungă, astfel că orice oră pierdută înseamnă un articol mai puțin sau o piesă mai puțin repetată. Urăsc întâlnirile în miezul zilei, sunt exact tipul de zile în care nu te poți apuca de ceva serios pentru că știi că trebuie să pleci, iar când se termină e prea târziu să te mai apuci sau ești oricum mult prea obosit.

iubeste dimineata 1Știți că azi, 6 martie, plec prin țară cu turneul Primăvara HOINARă, vor fi 10 orașe unde voi ajunge – Brașov, Bistrița, Mediaș, Timișoara, Craiova, Onești, Roman, Suceava, Gura Humorului, Piatra Neamț. Nu va fi ușor, turneu înseamnă mulți kilometri, trasee, interviuri, înseamnă alt hotel în fiecare zi, grijă mare pentru gât, odihnă fizică și psihică, liste (de piese, de lucruri de luat cu mine etc.). Dar pentru că oamenii din comunitatea care înconjoară muzica mea și blogul meu sunt importanți, împreună cu cei de la Cappy am lansat o provocare sau dacă vreți un pariu. Astfel, în fiecare zi de turneu, până cel târziu la ora 9:15 trebuie să postez pe facebook o poză cu mine la unul din punctele-cheie ale fiecărui oraș unde cânt (de ex. mâine dimineață trebuie să postez o poză cu mine din Brașov – Piața Sfatului). Dacă nu mă țin de cuvânt, sunt obligat ca în ziua următoare să postez o poza cu fața mea dimineața în aplicația Fața de dimineață. Prima e bonus, așa, din Piața Universității din București, ca să vedeți că sunt curajos!

Dacă sunteți curajoși (și cititorii mei sunt mai curajoși decât cititorii lor!), sunt două moduri în care puteți câștiga:

  1. Primul ar fi să încărcați un “selfie de dimineață” în aplicația menționată, iar 5 dintre participanți vor primi săptămânal un kit Cappy#iubeștedimineata (pahar Cappy + magnet de frigider + bax de Cappy + toaster personalizat care imprimă o față zâmbitoare pe felia de pâine prăjită), iar marele câștigător câștigă micul dejun de la Cappy timp de o lună de zile.
  2. Dacă postați în comentariile acestui articol, pe facebook, un selfie matinal cu voi (dacă e direct din aplicație cu atât mai bine), veți putea câștiga unul din cele două vouchere de mic dejun (care include și un disc cu mine, altfel se arată dimineața cu muzici faine!). Foarte important, nu uitați să adăugați și haștagul #iubeștedimineata. Bad hair day nu exista, ci doar coafuri personalizate!

Pozele cu mine prin țară și cele mai simpatice poze cu voi dimineața vor fi publicate într-un articol la mine pe blog (așa că aveți grijă ce postați, că vă fac faimoși!).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *