Tenis, artă urbană și energie

Finala e totul

22/05/2014 Comments (0) Sport

Din pasiune pentru fotbal

O pasiune nu se naște niciodată din nimic, nu e ca și când te trezești dimineața și spui “de azi îmi place pianul”. Fotbalul nu face nici el excepție. În vremea copilăriei mele, văzutul unui meci la televizor era problematic, din cauza regimului care nu populariza astfel de evenimente, pentru a le permite oamenilor muncii să presteze mai cu spor. Și dacă se televiza un meci, acest lucru se anunța, în cele mai multe cazuri, în ziua meciului și asta doar pentru meciurile importante, precum cele din cupele europene sau meciurile naționalei. Și oricum, numărul televizoarelor era mult mai mic ca acum, majoritatea alb-negru, de aceea, pentru mulți microbiști, fotbalul era sinonim cu Fotbal minut cu minut, emisiune în care erau relatate în direct la radio meciurile din campionatul național. Nicolae Secoșan de la Timișoara, regretatul Sebastian Domozină de la Craiova, Teodor Mateescu de la Cluj, Ion Ghițulescu de pe stadionul Dinamo, Ilie Dobre din Giulești, Dan Voicilă, Nicolae Soare, Coca-Cosma Teoharie, Gheorghe Minoiu sau Dan Ștefănescu sunt vocile care îi țineau pe microbiști lipiți de aparatele de radio pentru a afla dacă a reușit tacklingul lui Costică Ștefănescu, dacă pasa în adâncime a lui Loți Boloni a ajuns la Marius Lăcătuș sau dacă robinsonada lui Țețe Moraru a împiedicat golul egalizator în Ștefan cel Mare. Erau oamenii ce dădeau ora exactă în rândul microbiștilor, erau cei ce susțineau o pasiune pentru fotbal greu de înțeles dacă nu ești microbist.

Cupa Coca Cola FotoSâmbătă 24 și duminică 25 mai, la Sala Dinamo din București, patru echipe de fete și șase echipe de băieți se vor lupta pe teren pentru câștigarea Cupei Coca-Cola. Printre ei veți regăsi posibili urmași ai lui Lucian Bălan sau Romică Buia (Colegiul Tehnic Aurel Vlaicu Baia Mare), ai lui Vasile Simionaș sau Daniel Pancu (Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi Iași), Florea Ispir sau Loți Boloni (Colegiul Economic Transilvania Tg. Mureș), Dan Petrescu sau Ilie Dumitrescu (Liceul Tehnic Mihai I, Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu Bucureşti), Nicolae Dobrin sau Adrian Mutu (Liceul Tehnologic Ferdinand I Curtea de Argeş). Sunt cei mai buni din cei aproximativ 6.000 de liceeni din 33 de județe și municipiul București ce au dat frâu liber pasiunii pentru fotbal în competiția ajunsă în 2014 la cea de a 3-a ediție. Cei mai buni dintre ei vor merge într-un stagiu de pregătire la tabăra de vară din Olympic Sport Training Center „Giulio Onesi” din Roma, Italia. Imaginați-vă ce înseamnă pentru astfel de tineri ocazia de a cunoaște și de a se pregăti alături de profesioniști veniți dintr-un sistem mult mai performant ca cel românesc actual.

Programul celor două zile este următorul:

  • Semifinalele: sâmbătă, 24 mai, începând cu ora 09:00, iar ultimul meci începe la 17:45;
  • Marea finală: duminică, 25 mai, de la ora 10:00 începe meciul decisiv între echipele de fete, iar de la ora 12:00 se dispută finala băieţilor;
  • Festivitatea de premiere are loc duminică, începând cu ora 13:45.

Pentru a fi la curent cu desfășurarea competiției și eventuale anunțuri ale organizatorilor, vă invit să urmăriți evenimentul de facebook al fazei finale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *