Pittiș 2019 ninge iubito

Bucurie și scenă

concluzii turneu afis

Concluzii la turneu

19/06/2019 Comments (0) Noutati

Donezi sânge, primești muzici

Donezi sânge? Dacă da, vreau să îți mulțumesc din inimă, ești unul din cei mai importanți oameni din societate, pentru că, benevol, contribui la salvarea vieții concetățenilor tăi și ai mei. Dacă nu o faci, există două variante: fie ești ca mine (nu am voie să donez din cauză de boală cronică), fie nu știi ce important este acest lucru pentru societate. Pentru prima variantă, nu avem ce face, decât poate să îi convingem pe cei care pot dona să o facă. Cei aflați în a doua situație sunt încă dominați de necunoaștere (și un pic de ignoranță) și nu o spun ca să îi jignesc, ci ca să îmi fac curaj să îi rog să meargă să doneze.

CopertaDar pentru că eu nu pot să donez, vreau să îi răsplătesc cumva pe cei care donează sânge și pentru că mă ocup cu muzica, vreau să le ofer albumele mele. Totul a pornit de la un tweet al lui Emanuel Ciocu, român stabilit în Spania, care donase sânge și explica modul în care funcționează lucrurile acolo, că donatorii nu au parte de beneficiile din România. Și i-am promis că îl răsplătesc eu cu albumele mele. 

Apoi m-am gândit de ce să nu fac asta pentru mai mulți oameni care donează, ca o mulțumire pentru efortul lor. Sau cine știe, poate cineva se va decide să doneze pentru că a văzut articolul și vrea albumele (mă alint și eu!). Astfel, toți cei care donează sânge în luna iunie și nu au albumele mele, HOINAR prin Piața Matache și Alchimie, le ofer în format digital. Este suficient să îmi trimită o poză cu dovada donării și eu le răspund cu un link de download.

Apropo de donat sânge, îmi scot pălăria în fața RockFM și a lui Răzvan Exarhu și a lor campanie România are sânge de rocker. Și pentru că e greu de ales între coverurile făcute, vă invit să dați click pe playlist-ul de mai jos, care le include pe toate. Mie mi-a fost imposibil să aleg între byron, Vița de Vie, Nightlosers, Trooper, COMA. 

Criteriile pentru a putea dona sânge le găsiți pe pagina Centrului de Transfuzie Sanguină. De asemenea, dacă descărcați aplicația Donorium, puteți să vă programați la donare, puteți afla când e nevoie de sânge în orașul vostru sau al prietenilor voștri. Aplicația este disponibilă atât pentru iOs, cât și pentru Android

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *