Ma holbez si eu (5)

Folkul, aurul si ecologistii – versiunea Vama Veche

14/07/2010 Comments (6) Blog

Dreptul la opinie personala

Ca sunt un fan inrait de social media se stie, ca dovada am cele aproape 6000 de twitturi date intr-un an si un pic, faptul ca am inceput sa scriu constant pe blog si, se pare la fel de constant, a inceput lumea sa ma citeasca, am facebook, ce mai, “sunt de-acolo”. Imi place faptul ca interactionez cu oameni din diferite domenii de activitate, cu diverse preocupari, cu implicare in proiecte de care habar nu aveam si care imi plac la nebunie.

De la toti cei cu care interactionez reusesc sa invat multe chestii pe care as fi zis ca sunt floare la ureche, numai ca practica ne invata ca nu e asa usor. Desi fac o groaza de chestii (cercetare, stiinta, radio, presa etc.) redescopar apa calda si constat ca cu cat stii mai multe, cu atat ai mai multe de invatat.

Dar dincolo de aceasta interactiune continua si, sper eu, constructiva pentru ambele parti, nu pot sa ii inghit pe cei care cred ca ce spun ei e litera de lege si eu trebuie sa fiu din start de acord. Oare in secolul 21 s-a auzit prin toate zonele tarii noastre, fie ele inundate sau nu, de dreptul la opinie personala? De argumente si nu de axiome? In fond, pot sa nu am dreptate, ca doar nu e nimeni detinatorul adevarului absolut, dar de discutii si nu de dictate ati auzit?

Democratia poa’ sa cada greu la stomac dupa ce ai fost crescut intr-un sistem cu principiul de baza “seful are intotdeauna dreptate!”.

6 Responses to Dreptul la opinie personala

 1. chinezu says:

  ca spune, bai, pe fatza, ca de mine e vorba si ca vrei sa imi iei locul de selectioner in echipa bloggerilor :)))))))))))))

 2. Tina says:

  Nu asta inseamna democratia? Sa nu il lasi pe altul sa gandeasca altfel decat tine? 🙂

  Lasand gluma la o parte, nu cred ca tine atat de mult de nerespectarea dreptului la parere persoanala cat tine de orgolii stupide. Uneori e greu sa accepti ca nu tu esti centrul universului, ca ideile tale sunt departe de adevar..
  Asa suntem noi oamenii.. ori nu ne pasa deloc de noi.. ori ne pasa prea mult.
  Se poarta extremele vara asta.. 🙂

 3. […] This post was mentioned on Twitter by Cristian China Birta, Vlad Dulea, alex_burlacu and others. alex_burlacu said: RT @infodeltaro: RT @make2000: Dreptul la opinie personala – http://bit.ly/cLdq1J […]

 4. Pui la suflet, mori repede. Te vrem pe scena deci mergi mai departe.

 5. Fiecare priveste din unghiul sau de vedere! So, dreptul de a avea o opinie distincta de a celorlalti, rezida chiar din acest lucru: unghiurile de a privi lucrul sunt diferite!

 6. Dan-Marius says:

  Parerea personala si modul propriu de a gindi este ceva ce nu-ti poate lua nimeni. Unii mai incearca sa-le modifice, vor reusi doar daca le dai voie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *