Cros impotriva rasismului

Steaua – Dinamo de pe vremea mea

08/04/2011 Comments (0) Sport

Am pornit pe drumul mingii

Pe vremea cand invatam jucatorii unei echipe din programul de meci si nu de pe wikipedia, pe vremea cand Camataru si Bumbescu erau adversari pe un stadion “23 august” (astazi Lia Manoliu) cu 100.000 de oameni, desi oficial avea 80.000 de locuri (Gloria Bistrita nu strange 100 000 de spectatori acasa intr-un intreg sezon), pe vremea cand recitam marile echipe ale fotbalului romanesc (nu conta ca sunt stelist, stiam si cum se bucura Augustin dupa goluri), se nastea pentru mine (pentru altii se nascuse odata cu Zavoda, Tataru, Voinescu, Lucescu sau Iordanescu) ceea ce Timisoreana a numit Fotbal Adevarat.

Intr-o lume a fotbalului romanesc presarat cu stadioane goale (Steaua avea mai multi spectatori la un antrenament decat a avut la meciul oficial cu Urziceni-ul), Timisoreana a pornit o revigorare a Cupei Romaniei, intrata intr-un nedrept con de umbra. Iar anul acesta campania poarta numele de “Drumul mingii” – 1000 de oameni vor strabate 2400 de km cu mingea la picior. Nu vor fi singuri, ci alaturi de oamenii pe care alta data ii idolatrizau: Balaci, Belodedici, Bumbescu, Camataru, Cartu sau Orac. #Drumulmingii va incepe din orasul gazda al berii Timisoreana Timisoara, 16 aprilie – si se va termina la Brasov, pe 25 mai, la Finala Cupei Romaniei.

Pentru anumite tronsoane (#Drumulmingii trece prin 35 de localitati), inca va mai puteti inscrie. Toate detaliile despre aceasta campanie care sper sa arate ca in fotbal exista si altceva decat Gigel, Cornel, Jenel si altii ca ei, le gasiti pe site-ul Fotbal Adevarat

Candva, Calistrat Hogas pornea “Pe drumuri de munte”. Eu am pornit pe #drumulmingii – nu singur, ci alaturi de Belo, Cami, “Minunea Blonda”, Colonelu’ si ceilalti oameni cu care a fost o placere sa schimb cateva cuvinte – golul lui Cami de pe Wembley, locurile de prin Portile de Fier, granita cu Serbia, meciul de la FRF impotriva rasismului cu Belo, evident Steaua cu cel supranumit Sorinaccio, promovarea echipei din Chiajna cu Costel Orac.

Pot sa spun ca primii pasi ai campaniei sunt extrem de promitatori – succes @BereTimisoreana. Pentru ca m-am saturat de zgomot si motive. Pentru ca mi-e dor de Fotbal Adevarat

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *