Calitatea costă

caritabil

Eveniment caritabil – idei

02/02/2015 Comments (0) Blog

Drumul

În ziua după fiecare concert, simt nevoia să stau câteva ore în plus în pat, să mă uit la televizor, să mă uit pe net, să mă deconectez, să îmi recuperez energia consumată pe scenă. Așa a fost și după concertul de miercuri de la Bistro Atelier (cred că de fapt mă recuperam după tarta cu mere hăpăită după concert – de fapt, după somonul mâncat după concert și înainte de tartă – sic!), am stat și m-am uitat la filmul Drumul. Cu Martin Sheen în rolul unui medic oftalmolog american care urmează Camino de Santiago, pelerinajul Sf. Iacob (din Saint-Jean-Pied-de-Port până la Santiago de Compostela, detalii pe Wikipedia), după ce fiul său moare în prima zi a aceleiași încercări, datorită vremii nefavorabile.

Dincolo de traseul turistic și poveștile interesante descoperite citind despre traseu, am avut o revelație sau, ca să nu par mistic, un gând. Până la urmă, viața noastră, a fiecăruia, e plină de “drumuri”. Unele sunt simple plimbări, relaxate, călătorii de plăcere; altele anevoioase, cu intemperii, cu “accidente”, dificile, dar necesare. Uneori renunți, alteori pui capul în piept și îi dai înainte, de câteva ori te întorci la o răscruce unde crezi că ai ales greșit. Dar cel mai grav e să stai pe loc.

HorezuRecunosc, am avut privilegiul să ascult, în avans, albumul Cosmin Vaman și Alexandra Andrei, ce va apărea în acest an și care se numește…Drumul. Știu că își doresc de multă vreme acest album, știu și sentimentul că parcă nu mai apare, că sunt 1000 de piedici împotriva primului tău album. Deja la următorul vezi lucrurile altfel, ai alte așteptări, ai învățat din primele 1000 de greșeli și ești pregătit să faci altele noi, dar mergi în continuare pe drumul tău.

Nu vă spun prea multe despre album, nici nu ar fi frumos să vă dezvălui surprizele pregătite. E un album care bucură sufletul, bine făcut (nici nu se putea altfel cu Victor Panfilov!), pe alocuri hazliu, pe alocuri romantic. Abia aștept să pornească pe…drumul lui către oameni.

Când am făcut poza din stânga, din clopotnița Mănăstirii Hurezi, exact la Drumul lor m-am gândit. Succes, dragilor, să vă fie drumul lin!

P.S. Dacă vreți să știți când apare, abonați-vă la site-ul albumului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *