Concerte in luna noiembrie

Emoții de Alba

16/11/2013 Comments (0) Noutati

E bine la Alba

Sunt în Alba de fix 48 de ore când scriu acest articol și n-am stat o clipă. Am fost la Zlatna, am aflat niște povești incredibile și confirmând încă o dată că adevărata Românie o găsiți dincolo de drumurile ultrabătătorite. Am cântat seara la Leu’ de Aur (găsiți cronica lansării pe ForeverFolk), ajungând la 19 orașe HOINARE. Am cunoscut câțiva oameni pe care abia aștept să îi revăd (aveți deja exemplul Humorului, Mediașului sau Sighetului că odată ajuns undeva unde mă simt bine, voi reveni). Înainte de asta însă, am îmbinat bloggingul cu profesoratul, vorbindu-le elevilor de la liceul economic și studenților de la Universitatea din Alba Iulia despre ce înseamnă să ai blog, ce subiecte aș alege eu când vine vorba de de un festival sau un eveniment cultural în general.

Gyuri Pascu la Alba

Ieri a ediția a 9-a a festivalului Ziua de Mâine. De fapt, ea a început la 2 zile după ce în sala de la Alba Iulia s-au stins ultimele acorduri ale ediției din 2012. Orașul forfotește de oameni, de chitări, de spirite libere și artiști boemi. Oltea a făcut o cronică sentimentală a serii, iar eu mă voi limita să spun doar câteva lucruri. Primul, spus și aseară pe facebook, anume că Alexandra Andrei și Cosmin Vaman sunt cel mai bun produs al folkului românesc din ultimii 5 ani. Și dacă asta e doar o părere personală, pe care încă mi-o permit, publicul de la Alba (unul cunoscător) mi-a demonstrat că nu greșesc. Și doar comprimarea programului datorită meciului de fotbal a împiedicat un bis cerut prin aplauze.

Cel de-al doilea aspect ar fi o revelație. Știam de Teo Boar că e un chitarist excepțional, dar aseară a demonstrat, într-un duet Nessun’ dorma cu Ioan Gyuri Pascu, că el are și o voce excelentă. Tot respectul, Teo! Nu în ultimul rând, bucuria că în concurs sunt două fete de 14 ani. Acesta e scopul festivalului, așa se construiește viitorul.

OrganizatoriConsiliul Judeţean Alba, Asociaţia Cultur’ART Alba Iulia
Parteneri în organizareMuzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Biblioteca județeană Lucian Blaga Alba, Universitatea 1 Decembrie 1918, Teatrul de Păpuși ”Prichindel” Alba Iulia, Art Café Downtown, R.Y.M.A.

Sponsor: Bristot

Parteneri mediaTVR Cluj, Radio România Actualități, Radio România Internațional, Radio România Cluj, Radio România 3Net (www.radio3net.ro), ForeverFolk, Romantic FM, Radio Itsy Bitsy FM, Radio Transilvania, Cațavencii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *