Kiel, Hamburg, Nürnberg

Mountain-biking

Mountain-biking cu bloguri

18/09/2014 Comments (0) Blog

Educație rutieră în magazinele Lidl

Sunt într-o perioadă extrem de aglomerată, cu scris de proiecte, cu citit proiecte ale altora, cu sesiuni de înregistrări pentru viitorul album și încă vreo câteva chestii de care în secunda asta nu îmi amintesc. Așa că să mă iertați dacă în perioada următoare scrisul pe blog va fi o raritate. Dar cum Victor a fost drăguț și mi-a dat pauză de masă, am zis să îmbin utilul cu plăcutul și, în timp ce îmi mănânc sandwich-ul, să vă semnalez un proiect pe care eu îl consider foarte important. De ce? Pentru că e vorba de educație și pentru mine, ca om ce combate în sistemul educațional, acesta e un lucru extrem de important, mai ales în țara unde educația nu este și nu a fost niciodată o prioritate. În plus, suferim evident la capitolul educație rutieră, iar dacă nu mă credeți, uitați-vă în jurul vostru în trafic, fie că vorbim de șoferi, pietoni, bicicliști sau motocicliști.

Lidl România, în colaborare cu Poliția Rutieră implementează și în acest an proiectul Verde la educaţie pentru circulaţie. Astfel, sâmbătă, 20 septembrie, începând cu ora 10:00, copiii cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani sunt așteptați în parcările magazinelor Lidl din țară la o lecție interactivă de circulație rutieră. Astfel, în 180 de locații din România, lucrătorii Poliţiei Rutiere Române vor ține lecții celor mai tineri participanți din trafic cum pot să devină pietoni responsabili. Și poate mai târziu, când ei devin șoferi, bicicliști, motocicliști, vom avea mai puținu “viteziști”, “teribiliști” și, mai ales, mai puține victime.

În primele opt luni ale acestui an s-au înregistrat 288 accidente, în urma cărora a rezultat decesul a 30 de copii și rănirea gravă a altor 261, comparativ cu 319 accidente înregistrate în 2013 în aceeași perioadă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *