Imperfect Madu Radu diaspora

Diaspora mea

Colinde Ateneul Român Ioan Bocșa

Ioan Bocșa – colinde la Ateneu

08/10/2018 Comments (0) Blog

Eivør din nou la București

Rar mă “îndrăgostesc” eu de artiștii pe care îi întâlnesc, mai ales dacă vorbim de artiști străini, cu care schimbi câteva cuvinte într-o oarecare ocazie. Dar cei de care mă îndrăgostesc rămân acolo și devin mici obsesii, dacă le pot spune așa. În cazul de față, e mai mult decât muzica – una excepțională, aparte, pot spune acum, după ce am ascultat-o și live, și înregistrată pe Eivør, e exoticul artistului (câți oameni din Feroe știți? Ei, câți artiști pot fi într-o insulă așa mica și câți cunoașteți personal?), dar e și căldura pe care o emană. Mesajele pieselor sale sunt puternice (Building bridges – e unul din rezultatele muzicii, așa cum îi place să spună). Și dacă tot am zis de Bridges, hai să o ascultați, să îmi spuneți dacă exagerez cu ceva.

La 13 ani debuta la televiziunea feroeză, la 16 ani lansa primul album (în 2000), stilul ei e un mix între baladele nordice (că doar n-o fi folk!) și elemente de soft-jazz, rock și chiar electro. Între timp a ajuns la 17(!) albume, în feroeză, islandeză și engleză, experimentează în permanență (adaugă muzicii ei elemente de trip-hop). Contribuie la coloana sonoră a serialului BBC The Last Kingdom și compune piesa – temă a jocului video God of War.

Dați-mi voie să mă laud încă o dată cu această filmare și cu una din cele mai simpatice artiste pe care le-am întâlnit vreodată. Uitați-vă cu câtă bucurie cântă (mai ales ultima piesă, Bridges), deși era…pe canapeaua de la Kooperativa 2.0., nu pe vreo mare scenă sau în cine știe ce studio radio. Și să vă spun că, dacă v-am făcut curioși, că pe 20 octombrie vine din nou la București. Bag de seamă că i-a plăcut prima dată, dacă se întoarce și m-aș bucura ca atmosfera din Club Control să fie una pe măsură. Biletele sunt disponibile aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *