Cupa Coca-Cola

Cupa Coca-Cola 2015

Tineri pentru handbal

08/02/2015 Comments (4) Sport

Emoții de România

Emoții tenisEmoții ca în acest week-end nu am mai avut demult, recunosc, mai ales din motive sportive. Dar știți probabil că am întâlnit Spania în Fed Cup la tenis, pe patinoarul din Galați. O locație ciudată, dacă mă întrebați pe mine, pentru acest meci de tenis, dar asta e altă discuție. Dar am stat două zile cu sufletul la gura pentru fetele noastre. Partea frumoasă în Fed Cup, ca și în Cupa Davis (echivalentul băieților), că nu contează locul din clasamentele turneelor profesioniste. Andrei Pavel a fost iubit și admirat mai mult pentru victoriile reușite în Cupa Davis pentru România, de multe ori împotriva unor adversari mult mai bine cotați. Plus că și spectatorii sunt mai atașați de una din echipe, ceea ce face atmosfera incendiară pe alocuri, iar spectacolul asigurat.

În plus, s-a dovedit încă o dată cât de importantă este echipa. Deși a pierdut meciul din prima zi (împotriva jucătoarei nr. a Spaniei, totuși), Irina Begu s-a dovedit decisivă în cea de a 2-a zi, câștigându-și meciul de simplu (în 3 2 seturi) și jucând, după o pauză foarte scurtă, 3 seturi și în meciul de dublu, alături de Monica Niculescu. Nici nu vreau să mă gândesc la comentariile la adresa Simonei dacă nu ne-am fi calificat. Avem talent în a transforma rapid iubirea pentru idoli în ironie și dispreț, ar fi spus destui că nu și-a dat silința să câștige, așa cum s-a spus de Begu după prima zi, că nu are valoare pentru meciuri cu astfel de miză.

Astfel că aproape 7 ore am foost cotropit de emoții pentru jucătoarele noastre împotriva unei echipe a Spaniei conduse de Garbine Muguruza din teren (o jucătoare extrem de valoroasă, pe care toată lumea o vede mai sus decât locul ocupat în clasamentul WTA) și de Conchita Martinez de pe bancă (ce echipă avea cândva Spania cu Arantxa Sanchez-Vicario și Conchita Martinez!).

Acum stăm cu emoții să vedem cu cine jucăm în playoff pentru accesul în Grupa Mondială, dar deja nu mai există echipe slabe. Ne putem dori însă anumite echipe cu care să jucăm tot acasă și astfel să putem alege suprafața de joc.

P.S. Și dacă nu fuseseră destule emoții până în acel moment, nici nu s-a încheiat bine meciul de tenis și am dat pe handal. Din păcate, HCM Baia Mare a pierdut clar în fața celor de la Gyor, o echipă evident mult mai valoroasă la nivel individual, mai omogenă și mai atentă. Fruntea sus, fetelor, mergem mai departe!

P.P.S. Pentru că m-a certat Horia că nu am scris nimic de meciul de rugby cu Portugalia, trebuie să spun că la acel meci nu am avut emotii, băieții noștri făcând un meci foarte bun.

Sursa foto: pagina de facebook a FR Tenis

4 Responses to Emoții de România

 1. Bogdan says:

  Irina Begu a castigat ieri meciul de simplu in 2 seturi, nu in 3.

 2. Make says:

  @Bogdan ai dreptate, eram cu gandul ca urmeaza sa joace imediat ca am comis-o! Dau o bere 🙂

 3. MariusV says:

  povesti cu happy end 🙂
  iar emotiile sunt constructive

 4. Make says:

  @MariusV emotiile sunt constructive, dar pana la un punct :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *