Masters Polo 2012

Cat de mult rezista in functie antrenorii din fotbal

18/04/2012 Comments (5) Sport

Epigonii lui Hagi

Uitati-va la bucuria de pe chipul sau cand ii reusea o dribling spectaculos sau o pasa de senzatie. Uitati-va la pasa pentru Adrian Ilie din meciul cu Columbia din 1998. De altfel, sunt cativa fotbalisti care au intrat in istorie ca mari golgeteri datorita paselor lui Gica (Raducioiu e primul pe lista). Uitati-va la driblingul deja clasic in fata lui Roberto Carlos. Admirati-i inca o data si inca o data golurile imposibile, adevarate lectii de biomecanica neconventionala.

In 1998, cand a spus intr-o conferinta de presa ca “meritam sa ne faceti statuie”, multi au strambat din nas, comentand “v-ati ajuns!”. Apoi ne-am pricopsit cu generatia lui Mutu, Dodel, Nila si altii ca ei si ne-am dat seama ca Gica nu a exagerat cand a spus ca “in 2-3 ani gata cu fotbalul“. A urmat o generatie de indolenti, aroganti si ridicoli (onoare exceptiilor, putine de altfel). Purtatori ilegali de tricou cu tricolor pe el.

A jucat la Steaua (Supercupa Europei – 1987, o semifinala si o finala de Cupa Campionilor Europeni – 1988 si 1989) Real, la Barca, a facut senzatie la Galata cand nimeni nu mai credea in talentul lui. Si totusi pentru mine va ramane, dincolo de orice echipa, mereu capitanul nationalei Romaniei.

Cand ma uit la driblingurile, suturile si pasele lui Hagi, imi vine sa fur un buldozer si sa daram stadioanele din Liga 1. Cineva m-a contrazis, spunand ca stadioanele nu au nici o vina. Gresit, zic eu. Datorita acelor stadioane, unele chiar aratoase, niste neaveniti se cred fotbalisti.

P.S. Clipul e primul gasit pe youtube, dar ca el mai sunt destule in care puteti admira un FOTBALIST.

Sursa foto

5 Responses to Epigonii lui Hagi

 1. Andrei says:

  Diferenta dintre generatia de aur si generatia asta cred ca nu e neaparat talentul, ci seriozitatea si profesionalismul. Uita-te la Dan Petrescu, Hagi, Popescu, astia au ajuns unde au ajuns pentru ca au fost seriosi. În schimb, „fotbalistii” actuali au treaba mai mult cu cocaina, vodka, petrecerile, femeile… si dup-aia se simt jigniti ca sunt huliti de suporteri si se retrag de la nationala pentru ca nu sunt respectati. Chiar nu pot sa-mi imaginez ce avea Chivu în cap când a zis ca generatia de aur avea succes pentru ca statea cu fundu’ în poarta…

 2. Make says:

  @Andrei De acord, actualii “fotbalisti” au o mare problema cu profesionalismul. Culmea, din generatia post-Hagi, Chivu e cel mai profesionist dintre ei. In mare, sunt si de acord cu ce spune el ca Generatia de Aur statea cu fundul in poarta (revin cu un articol pe tema), problema e ca ei stiau sa stea cu fundul in poarta si in plus il aveau pe Hagi. Mutu e al doilea golgeter al nationalei cu goluri cu Luxemburg, Bosnia si Lichtenstein.

 3. Am auzit recent pe cineva spunand ca daca ar fi sa joace Hagi in ziua de azi, nici cat Torje nu ar fi… lucru ce m-a intristat. Nu am prins generatia de aur, dar am auzit atatea despre ei si am vazut atatea reluari incat simt ca aproape am trait alaturi de ei toate acele bucurii sau dezamagiri/nedreptati (sa ne amintim de meciul cu Danemarca)…

  Hagi a fost un artist, un Picasso al terenului de fotbal, un vizionar, a fost si este “regele”.. e o rusine sa fie comparat cu aceste nimicuri ce fac pe fotbalistii in prezent…

 4. Make says:

  @Dragos Cine spune ca Hagi nu ar fi nici cat Torje nu stie ce vorbeste. Hagi era mai tehnic ca Torje, avea sut mai bun ca Torje si era mai util echipei. Strict punctual.

 5. […] Ce zice Make despre Hagi mie mi se pare de un mare optimism. Pentru c? atâta vreme cât cineva lupt? pentru respect, eu zic c? avem motive de optimism 🙂 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *