CSR

CSR cu suflet și minte

Caravana

Caravana lui Moș Crăciun

17/12/2015 Comments (0) Blog

Expoziții foto

Trei expoziții foto în această perioadă merită menționate. Două sunt legate de Colectiv, o a 3-a vorbește de un concurs internațional de fotografie destinat fotografiilor libere ale monumentelor istorice desfășurat sub egida Wikipedia.

#find_us la Hanul Gabroveni

#find_us este o expoziție în memoria fotografilor din Colectiv. #findme era unul din hashtagurile favorite ale lui Claudiu. Printre cei care expun acolo sunt oameni pe care îi cunosc personal sau măcar datorită muncii lor și i-aș numi aici pe Cristi Mitroi (oltene, hai cu niște vești bune din Anglia, da? apropo, poza cu Zakk e legendară!), Max Anghel, omul care mi-a făcut poze în Piața Matache (vezi clipul de mai jos al piesei La piață, făcut cu pozele lui Max), Miluță Flueraș (omul responsabil cu pozele la Jazz Night Out), Teodora Maftei, Claudiu Petre, Catalin Ilnitchi, Andrada Mihailescu, Roxana Boghian, Liviu Zaharescu, Alex Chelba. Am vizitat-o ieri și pe de-o parte m-am bucurat să văd poze extrem de bune, unele de-o expresivitate ieșită din comun. Nu mai zic ce a fost în sufletul meu văzând poze de la concerte la care am și fost în public. Pe de altă parte, îmi venea să plâng gândindu-mă că o parte din autori nu se mai pot bucura de munca lor. Nu cred că s-au gândit vreodată că munca lor în fața scenelor poate fi riscantă, că totul se poate nărui într-o secundă.

Alături de Sala #Colectiv, în sala #Fotografi_de_concert, sunt expuse fotografii realizate de Anca Dumitrescu, Andreea Gurau, Cristina Petrescu, Ioana Dumitru, Iona Epure, Alex Bratu, Andy Biro, Catalin Dumitru (Schliemann Enoh), Cezar Cazan, Ciprian Vladut, Daniel Robert Dinu, Florin Matinca, Gabriel Isac, Mihai Vasilescu, Mihai Voicu, Mugurel Tudor, Paul Voicu, Victor Cristescu, Vlad Busca, Vladimir Gheorghiu, Tudor Macovei.

Referitor la fotografiile expuse la Hanul Gabroveni, ele au fost tipărite în 15 exemplare (numerotate 01 – 15) și pot fi achiziționate după cum urmează:

  • seria 01 (fotografiile expuse) vor fi vândute la licitație, cu un preț de pornire de 400 lei;
  • seriile 02-15 vor fi vândute la preț fix, respectiv 200 lei(cu titlu de donație).

Expoziția este deschisă până pe 28 ianuarie 2016.

Knockin’ on heaven’s door la TNB

Dacă l-am pomenit pe Alex Chelba, Sala Media a Teatrului Național din București (intrarea Tudor Arghezi, prin spatele teatrului, pe la intrarea actorilor) găzduiește 41 de lucrări ale lui Alex. Fotografii de la concerte (în special), dar și fotografii de studio (portrete, un semi-nud etc.), toate ca un omagiu pentru miile de ore de muncă depuse de un om prea modest să se gândească la expoziții personale. Hai să vedeți un clip făcut de Alex, ca e tare simpatic.

Nu l-am cunoscut pe Alex personal, doar prin prieteni comuni și mai ales prin pozele făcute de el. Când l-am văzut pe Leonard Cohen în expoziție însă, am început să fredonez instantaneu I’m your man. Silueta inconfundabilă a lui Peter Gabriel, unul din artiștii mei favoriți, sau chipul aspru al lui Rob Halford sunt doar câteva exemple din fotografiile expuse aici care mi-au plăcut teribil. Expoziția este deschisă până pe 5 ianuarie și, ca și în cazul expoziției #find_us, vă invit din toată inima să o vedeți. Haideți să nu ne uităm prietenii!

Dacă există o șansă, cât de mică, oricât de mică, să vadă și Alex că oamenii s-au dus să-i vadă expoziția… atunci am reușit. (Cabral, unul din oamenii care au făcut posibilă expoziția)

Expoziții

Wiki Loves Monuments la F64

O expoziție extrem de interesantă este și cea cu fotografiile câștigătoare ale editiei 2015 a concursului Wiki Loves Monuments din România. Acesta este un concurs internațional de fotografie destinat fotografiilor libere ale monumentelor istorice desfășurat sub egida Wikipedia. Vernisajul are loc joi, 17 decembrie 2015 la Cafeneaua F64 din Bucuresti (Bulevardul Unirii, numărul 45), începând de la orele 19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *