Champions League si zapada

Echipa merge bine

07/10/2013 Comments (0) Sport

Fabio Capello. Mister.

Nu, nu e vorba de mister in sensul de necunoscut, de suspas. E doar apelativul din fotbal pentru antrenorul principal. Da, domnul despre care vorbim a fost fotbalist si e antrenor de fotbal. Ca jucator, a jucat (printre altele) la Roma, Juventus si AC Milan, trei dintre cele mai mari cluburi ale Italiei. Ca antrenor, a adaugat si Real Madrid pe lista, in afara de cele 3. A castigat campionatul spaniol cu Real Madrid de 2 ori, cu 10 ani intre cele doua reusite. A readus lo scudetto in curtea lui AS Roma dupa 18 ani de la ultimul trofeu. Dar AC Milan ramane clubul unde a avut cele mai mari satisfactii, cu UEFA Champions League castigata in 1994 dupa un neverosimil 4-0 cu FC Barcelona, considerata la acel moment mare favorita. Cu un an inainte, pierduse finala cu 1-0 in fata celor de la Olympique Marseille. Mai joaca o finala in aceeasi competitie un an mai tarziu, dar pierde in fata ultimei mari echipe a lui Ajax, ce ii includea pe van der Sar, fratii de Boer, Reiziger, Bogarde, Danny Blind, Seedorf, Davids, Finidi, Overmars, Kanu si Kluivert, autorul unicului gol al acelei finale, arbitrate de Ion Craciunescu. La adversari juca, nimeni altul, Frank Rijkaard, fostul sau elev de la AC Milan (biografia detaliata o gasiti pe wikipedia).

Fabio Capello

La nivel de echipe nationale, a antrenat Anglia (o miscare surprinzatoare) timp de 4 ani, calificand-o la Mondialele din 2010 si Europenele din 2012 dupa 2 campanii extrem de reusite. Din pacate, parcursul slab din grupa de la Mondiale i-a adus in optimi Germania, pierzand cu 4-1, dar dupa ce la 2-1 pentru nemti, Lampard are un gol nevalidat de arbitrul intalnirii. La ora actuala, antreneaza nationala Rusiei si planuieste ca la terminarea contractului din Rusia sa se retraga definitiv din antrenorat (are 67 de ani).

A venit la Bucuresti pentru 24 de ore, fiind ambasador la nivel european pentru UEFA Champions League. Disciplinat, la fel cum le cere intotdeauna jucatorilor sai, a semnat autografe, a raspuns intrebarilor jurnalistilor, a facut fotografii cu cei care au venit la intalnirea din Piata George Enescu. Cu ocazia UEFA Champions League Trophy Tour by UniCredit, am avut onoarea sa fac o poza cu aceasta personalitate uriasa a fotbalului mondial: Fabio Capello. Poza lui cu autograf o voi pune langa autograful lui Rinus Michels, creatorul “portocalei mecanice” din anii ’70.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *