Cercetare par-avion

Becul: o solutie sau o problema?

14/03/2013 Comments (2) Educatie si Cercetare

Femeile si stiinta

Ca la orice inceput de an, finantarile publice pentru cercetare intarzie, nu se lamureste bugetul destinat domeniului si alte cele. De aceea, orice sursa alternativa de finantare poate fi de mare importanta pentru un cercetator. Pardon, pentru o cercetatoare, pentru ca schema de finantare de care vreau sa va vorbesc se adreseaza femeilor implicate in activitatea de cercetare.

stiintaProiectul UNESCO – L’Oreal Pentru Femeile din Stiinta se afla in cel de-al 4-lea an de existenta in Romania. In acest an se acorda doua burse de cercetare (in valoare de 42.000 lei), una pentru Stiintele Vietii si una pentru Stiinte Fizice. Principalele conditii de eligibilitate pe care trebuie sa le indeplineasca cercetatoarele sunt 1) varsta de maxim 35 de ani si 2) sa fie doctorande sau implicate intr-un program de pregatire postdoctorala intr-o universitate din Romania.

Juriul include reprezentanţi ai Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, ai L’Oréal România şi cercetători de renume din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică și comunității ștințifice locale.

La nivel international, programul UNESCO – L’OREAL se desfasoara din 1998 in toate tarile in care compania L’OREAL este prezenta si este structurat pe 3 niveluri:

  1. premiile internaţionale anuale, acordate la nivel internaţional, pentru 5 cercetătoare care au înregistrat rezultate remarcabile în domeniul cercetării (în valoare de 100.000 USD fiecare);
  2. bursele internaţionale acordate unui număr de 15 cercetătoare, în fiecare an, în urma înregistrării cercetătoarelor în program şi selecţiei realizate de un juriu prestigios, format din laureaţi ai premiului Nobel;
  3. bursele naţionale, cum este cazul programului din Romania.

Detalii suplimentare gasiti si pe pagina Comisiei Nationale UNESCO.

2 Responses to Femeile si stiinta

  1. Să găsească leacul împotriva încruntării cât mai repede, să apucăm şi noi să ne bucurăm! 🙂

  2. Make says:

    @Copila blonda cine gaseste secretul de a le face pe femei mereu zambitoare merita Premiul Nobel si recunostinta vesnica a tuturor barbatilor :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *