Cetățile Dacice se întrec la Ighiu

VUNK Taxi

VUNK Simfonic

19/06/2014 Comments (0) Blog

Festival de Folclor în Cișmigiu

Despre Cișmigiu a auzit toată lumea, e probabil cel mai cunoscut și mai frecventat parc al Bucureștiului. Cu generații întregi de liceeni “lăzăriști” marcate de parcul din vecinătatea liceului, cu mii de cupluri ce au cunoscut apogeul și declinul pe aleile parcului, Cișmigiul este unul din simbolurile capitalei. Câte cupluri s-au sărutat pentru prima dată pe o bancă din Cișmigiu, câte lacrimi au fost vărsate de o tragică despărțire nici măcar aleile nu o pot spune.

De mâine până vineri însă, aveți ocazia să vedeți un Cișmigiu altfel, în haine de sărbătoare, ca gazdă de festival. Festivalului Internațional de Folclor Muzici și Tradiții în Cișmigi” propune celor ce vor alege Parcul Cișmigiu ca destinație între 20 și 22 iunie o pleiadă de activități culturale, de la fanfare, la jazz, de la târguri de meșteșugari la gastronomie, de la teatru pentru copii la cursuri de dans. Și pentru că istoria României înseamnă și multiculturalitate, publicul bucureștean și nu numai va primi o frântură din tradițiile fiecărei zone a țării și a unora din minoritățile din țară, dar și de prezența unor ansambluri din străinătate. În Parcul Cișmigiu vor fi amplasate trei scene, Scena Mare, Scena Foișor și Scena Fân Zone. Pentru primele două aveți programul aici, pentru cea de a 3-a, mai de tineret așa, programul este prezentat mai jos, într-o atmosferă rustică, căci publicul va sta pe iarbă, printre căpițe cu fân. Sună a adus o bucățică din veșnicia satului românesc în mijlocul capitalei.

Scena Fân-Zone din Cișmigiu

  • Vineri: Georgiana Mănăilă & Misteria Carpatica (pe care i-am văzut la Calafat anul trecut), Liverpool Band (cu un Tribute to The Beatles), Maria Radu & Band, DJ Gojira, Alina Manole & Band, Classic Beat Orchestra, Cornelia Tihon & Band;
  • Sâmbătă: Nightlosers, Mara & KSA, Aylin & The Lucky Charms, Adrian Nour & Trio Zamfirescu, Breeze;
  • Duminică: Cobzality, Hara, Irina Sârbu & Band, White Mahala, Balkan Session – Village Jazz, Peejay Vincent & Ikhaya Band.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *