Piese de nota 10

Frânturi Anonime

11/08/2014 Comments (0) Blog

Festivalul Anonimul 2014

Unii încearcă să fabrice o deltă în mijlocul Bucureștiului, uitând să țină cont tocmai de ce este o deltă din punct de vedere geografic (cred că aș fi putut spune geomorfologic, dar nu sunt sigur). Poate simbolic, alți oameni aduc, o fărâmă din adevărata deltă în București. Nu, nu aduc cormorani, pelicani, nuferi și stuf, ci un eveniment ce  devenit tradiție în Delta Dunării: Festivalul de Film Independent Anonimul 2014.

Ce puteți vedea între 12 și 17 august la București, în locațiile festivalului – Arena Verde Stop (Str. Barbu Văcărescu nr. 162-164, fosta Zone Arena, unde au concertat Bob Dylan sau Aerosmith) și Cinema Studio găsiți pe site-ul festivalului, dar am câteva recomandări personale:

  • Le meraviglie/The wonders/Minuni, câștigător al Grand Prix la Cannes 2014, film ce va da, practic, startul Festivalului Anonimul 2014, marți, 12 august; în film, alături de Monica Bellucci, apare și eleva Alexandra Lungu;
  • The monk, primul lung-metraj independent realizat în Birmania (Burma în engleză, Uniunea Myanmar numele oficial) în ultimii 50 de ani; dacă nu știți cine e Burma și ce vrea ea de la voi, vă anunț că e un stat asiatic cu peste 60 de milioane de locuitori, dominat de ani buni de o dictatură militară (mai precis din 1962); de aceea, un film venit de aici este o raritate și vă poate schimba total percepția asupra realității din țări în care libertatea individual este inexistentă;
  • concertul Old Stories – un proiect ce îi include pe Jul Baldovin, Gelu Ionescu și Elena Pavel; Jul este un bun prieten și un excepțional instrumentist, pe Gelu Ionescu îl știți cu siguranță din grupul Vama, fiind clăpar și în trupa Brambura, proiect în care îi regăsiți și pe ceilalți doi muzicieni (miercuri, ora 20:00, arena Verde Stop);
  • The Immigrant, cu Marion Cotillard si Joaquin Phoenix, în regia lui James Gray (duminică, ora 20:00, la Cinema Studio).

În plus, miercuri seara, de la ora 20:30, organizatorii vă invită la o proiecție specială, realizată alături de Asociația Ivan Patzaichin – MILA 23. Astfel, pe un ecran uriaș aflat de o parte a râului Dâmbovița, va fi proiectat Omnibusul ANONIMUL 10, un film colectiv compus din trei scurtmetraje regizate de actorii Andi Vasluianu, Dorian Boguţă şi Emanuel Pârvu. Iar publicul va putea viziona acest film fie din… lotci amplasate pe apă, fie de pe iarbă, dacă vă temeți de apă. 

Intrarea la ARENA VERDE STOP şi la proiecţia specială pe Dâmboviţa este liberă. Intrarea la proiecţiile de la CINEMA STUDIO se face pe bază de bilet. Biletele se pot achiziţiona de la casa de bilete a cinematografului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *