Bruxelles practică studențească

Studenți la Bruxelles

Generația fără SIDA

14/11/2014 Comments (0) Educatie si Cercetare

Festivalul Brazilor de Crăciun 2014

Francisca Fest Brazilor de CraciunȘtiu că poate sunt subiectiv când spun că de la educație (mai precis, lipsa ei) pleacă majoritatea problemelor unei țări. Cetățeni educați înseamnă cetățeni responsabili în tot ceea ce fac: ce mănâncă, ce votează, cum își întrețin sănătatea, cum au grijă de igiena lor.

Creatorii confirmați pentru acest an sunt Doina Levintza, Lena Criveanu, Stephan Pelger, Iris Șerban, Rhea Costa, Malvina Cervenschi, Mihnea Ghilduș (pentru DIZAINAR), Carmen Ormenişan, Anca Fetcu (pentru Bucharest Design Center), Ramona Filip, Laura8, Anca Lungu, Alexandru Ghilduș, Irina Neacșu și Andreea Badala (pentru Murmur).

Pe puștoaica din poză o cheamă Francisca și are 7 ani. Dacă vă uitați pe pancarta din mâna ei, vă veți aminti de ilustrațiile cu alfabetul limbii române din abecedarul “de pe vremea noastră”. Poate nu s-a schimbat nici acum tiparul manualelor. Așa cum nu s-au schimbat multe în 25 de ani. Ca mulți alți copii din țară, ea își dorește să meargă la școală. Ca mulți alți copii, acest lucru nu îi este la îndemână, în ciuda basmelor cu “învățământul gratuit”. Ea și mulți alții au nevoie de ajutor sau va învăța “direct din viață”, o metodă pe care profesorul din mine nu o poate considera de succes. De ce spun că nu e singură? Priviți cifrele de la care pornim discuția:

  • 400.000 de copii (12% din totalul populației din această grupă de vârstă), nu sunt înscriși în nici o formă de învățământ;
  • aproximativ 300.000 de copiii cresc fără parinți, după ce aceștia au plecat să muncească în străinătate;
  • 350.000 de copii trăiesc în gospodării în care nici o persoană nu are un loc de muncă.

Festivalul Brazilor de Crăciun are loc în acest an pe 4 decembrie. De 14 ani, prin acest eveniment se încearcă finanțarea programelor Salvați Copiii ce vizează educația, fie că vorbim de Școala după Școală, A doua Șansă, Grădinițe estivale sau Creștem împreună.

Dacă vreți să susțineți Festivalul Brazilor, o puteți face indiferent că acționați ca persoane fizice (donând pe site-ul Salvați Copiii – alegeți cauza Acces la educație) sau entități juridice (prin achiziționarea de pachetele de sponsorizare care includ atât participarea la gală, dar și variante de promovare în materialele de comunicare)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *