Totul despre olimpiada de la Londra

Romani castigatori ai unui turneu de Grand Slam

21/08/2012 Comments (0) Sport

Flacara Olimpica din nou aprinsa la Londra

Mai bine de 2 saptamani, intreaga omenire a stat cu inima alaturi de sportivii prezenti la Olimpiada. Iar cand ultima proba a luat sfarsit, va spun cu mana pe inima ca eram usor confuz venind seara acasa si neavand meciurile de baschet sau intalnirile atletice la care sa stau sa ma uit pana tarziu.

Jocurile ParalimpiceA venit insa momentul sa spunem Regele a murit! Traiasca Regele!. Pentru ca pe 29 august, Flacara Olimpica va fi din nou aprinsa la Londra, pentru ca demareaza Jocurile Paralimpice 2012, cea de a 24-a editie a competitiei dedicata sportivilor cu dizabilitati fizice. Iar Ambasada Marii Britanii la Bucuresti s-a gandit sa marcheze acest moment cum se cuvine si impreuna cu Fundatia Policy Center for Roma and Minorities (PCRM) si trupa de dans Trouble Crew aduc spiritul olimpic direct în Centrul Vechi din Bucuresti printr-un eveniment de lansare a Jocurilor Paralimpice programat pentru seara de sâmbata, 25 august în piata Sf. Anton (langa Hanul lui Manuc).

Un grup de pusti si pustoaice din Ferentari — prieteni vechi ai ambasadei, membri ai Clubului de Educa?ie Alternativ? — si dansatorii de Trouble Crew vor prezenta celor care vor participa la spectacolul din Centrul Vechi un spectacol de street-dance. Spectacolul se va deschide la ora 19:15 cu un discurs al ambasadorului Martin Harris si cu dansul olimpiadei prezentat de copii, urmate de un spectacol de street dance al Trouble Crew si Mini Trouble, trupa de juniori pregatita de scoala de dans Trouble.

Continua si concursurile sportive de mini-fotbal, badminton, fussbal si ping-pong, despre care am povestit acum ceva vreme. Înscrierea la concursuri se realizeaza pe pagina de Facebook a Ambasadei britanice.

Jocurile Paralimpice se incheie pe 9 septembrie. Romania va fi reprezentata de Florin Cojoc (atletism, campion european la saritura în lungime), Eduard Novak si Imre Torok-Novak (ambii la ciclism, al doilea este campion mondial la velodrom, dar si în proba rutiera), Naomi Ciorap (natatie) si Dacian Makszin (tenis de masa) (sursa). Detalii despre Jocurile Paralimpice gasiti pe site-ul oficial al competitiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *