Kurt Elling

Kurt Elling la București (recenzie)

Judas Priest

Judas Priest

11/03/2015 Comments (0) Blog

Flamenco

Flamenco e mai mult decât un gen muzical “condimentat” cu dans. Ca și în cazul bluesului, flamenco este o explozie de sentimente, de trăiri, de suferințe, cu origini în suferința oamenilor, discriminați pe criterii etnice. Un spectacol de flamenco implică voci, instrumente (chitara în special, dar și castagnette), corpuri umane (fie că vorbim de palmele sau degetele ce țin ritmul, de unduirile dansatorilor sau de picioarele ce lovesc podeaua), totul acoperit de o explozie de pasiune. E greu să nu vibrezi alături de cei de pe scenă, să rămâi liniștit în scaun tot spectacolul, să nu tresari la fiecare inflexiune a vocilor celor de pe scenă, la fiecare trecere din piano în forte. De la Paco de Lucia la Buika, de la David Palomar la Joaquin Cortez, focul pasiunii arde în fiecare din ei. 

Gitano e o trecere prin viața mea, căci povestește despre rădăcinile mele, despre fastuoasa cultură țigănească și despre reprezentanții săi. Joaquin Cortes

Când ai fani ca Madonna, Jennifer Lopez, Sting sau Emma Thompson, când Elle Macpherson afirmă despre tine că ești “sex pur”, când Bernardo Bertolucci (și spun doar Ultimul tango la Paris, pentru că tangoul e o specie de flamenco – detalii aici) îți închină o odă, se cheamă că faci ceva bun în viață. Joaquin Cortes, căci despre el este vorba, îmbină dansul academic (la 15 ani era solist al Baletului Național Spaniol) cu cel contemporan, transformând spectacolul Gitano într-o impresionantă “călătorie muzicală și coregrafică explozivă”, alături de cei 35 de artiști cu care colaborează în proiect.

flamenco Joaquin CortesPe 15 martie, Sala Palatului din București e locul întâlnirii cu pasiunea, materializată în aproape 2 ore de flamenco, uneori sobru, alteori extrovertit, dar fără doar și poate de clasă.

Biletele se găsesc în rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Cărturești).sau pe Eventim.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *